قائم مقام وزیر صنعت اعلام كرد

تولید و توزیع همپای هم فعال شوند

تولید و توزیع همپای هم فعال شوند به گزارش نیو باكس قائم مقام وزیر صمت با اشاره به اینكه تولید و توزیع باید همپای هم و با تاكید بر پروتكل های بهداشتی فعال شوند، اظهار داشت: كارگران كارمزد آن دسته از مشاغلی هستند كه باید مورد حمایت جدی واقع شوند.



به گزارش نیو باكس به نقل از مهر، حسین مدرس خیابانی، امشب در برنامه «تیتر امشب» در شبكه خبر اظهار داشت: بیماری كرونا علاوه بر ابعاد بهداشتی، در سایر ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی مذهبی كشور هم تأثیراتی را به جای گذاشته و بر این اساس، لزوم دارد در راه مقابله با این بیماری، به پروتكل های بهداشتی توجه و دقت نظر كافی صورت گیرد.
فعالیت صنوف كم ریسك حتما منطبق بر پروتكل های بهداشتی خواهد بود
وی اضافه كرد: در این میان خوشبختانه مرحله اول طرح فاصله گذاری اجتماعی، با همكاری خیلی از اصناف، كسبه و كسب و كارهای فعال در كشور به خوبی اجرایی شده و همچنان كه اصناف در روزهای پایانی سال و با عنایت به اهمیت بازار شب عید، همكاری خیلی خوب و گسترده ای با دولت داشتند، در مرحله دوم فاصله گذاری اجتماعی هم كه مقرر است به صورت هوشمند پیاده سازی شود، اجازه فعالیت خواهند داشت كه البته شامل آن دسته از كسب و كارهایی خواهد شد كه فعالیت آنها از ریسك كمتری برخوردار ا ست.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه كرد: در مرحله دوم اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، مشاغل و كسب و كارهایی كه دارای ریسك فعالیت بالایی هستند، اجازه فعالیت نخواهند یافت كه در زمره این كسب و كارها، فعالیت باشگاه های ورزشی، آرایشگاه ها، تالارهای پذیرایی، رستوران ها و مراكز تجاری پرتردد قرار می گیرد؛ این در شرایطی است كه حتی صنوفی هم كه اجازه فعالیت دارند، مكلفند تا مطابق با ضوابط و پروتكل های بهداشتی وزارت بهداشت و درمان فعالیت نمایند.
وی خاطرنشان كرد: در مرحله اول طرح فاصله گذاری اجتماعی نیز، آن بخش از كسب و كارهای ضروری كه تأمین كننده مایحتاج روزانه زندگی مردم و هم تأمین تجهیزات پزشكی و خدمات درمانی بودند، به فعالیت ادامه دادند و در مرحله دوم نیز، با رعایت همین پروتكل های بهداشتی، همچنان می توانند به فعالیت خود ادامه دهند.
فهرست صنوف مجاز برای فعالیت در حال تدوین است
به گفته مدرس خیابانی، لیست آن دسته از واحدهای صنفی كه امكان فعالیت در مرحله دوم فاصله گذاری اجتماعی خواهند یافت، از جانب اتاق اصناف، وزارت صمت و سایر دستگاه های مرتبط، در حال نهایی شدن است؛ ضمن اینكه همچنان با تعریف میزان ریسك فعالیت، بقیه كسب و كارا هم به تدریج و به صورت پلكانی و البته با نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به این لیست اضافه می شوند.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به فعالیت ۷.۵ میلیون شاغل مستقیم در شبكه صنفی كشور افزود: باید در طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند، اثرات تصمیمات بر این قشر را لحاظ كرد، چونكه این حوزه حدود ۱۸.۵ میلیون نفر از جمعیت كشور را شامل می شود و هر گونه تصمیم در این رابطه باید با لحاظ كردن تمامی ملاحظات اجتماعی صورت گیرد.
وی خواهان نگاه جامع و ملی به تمامی ابعاد این طرح شد و اظهار داشت: البته هنر ستاد مقابله با كرونا هم همین است؛ همانطور كه فعالیت واحدهای پرتردد و پرریسك، همچنان ممنوع اعلام شده است.
پروتكل های بهداشتی باید در تك تك واحدهای تولیدی و صنفی رعایت شود
مدرس خیابانی با اشاره به اینكه اجبار به رعایت پروتكل بهداشتی از جانب مسئول واحد صنفی و یا تولیدی، ابزارهای مورد استفاده آنها و همینطور مشتریان این واحدها است، تصریح كرد: تمامی افراد و ذی نفعان، باید در قالب پروتكل های بهداشتی عمومی و تخصصی عمل كرده و البته دستورالعمل های بهداشتی را هم در معرض دید عموم قرار دهند؛ به خصوص اینكه بازرسان اصناف، وزارت بهداشت و سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان بر حسن اجرای این پروتكل ها، به دقت نظارت خواهند داشت.
این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح كرد: البته خود مردم هم مكلف هستند در مورد مشاغل و روش اجرای پروتكل های بهداشتی، دقت نظر و نظارت كافی داشته باشند و در صورت وجود تخلف یا عدم رعایت ضوابط از جانب هر واحد صنفی، ضمن عدم رفتن به این واحدهای صنفی، موارد را جهت نظارت به بخش بازرسی و رسیدگی به شكایات اتاق اصناف و سایر دستگاه های ناظر گزارش دهند.. مدرس خیابانی افزود: همینطور در این طرح مقرر شده تا خود متصدیان صنفی و كسب و كارها هم پروتكل ها و ضوابط بهداشتی تعریف شده را به صورت كامل رعایت كنند؛ به هر حال قدر مسلم آن است كه نظارت ها به دقت صورت خواهد گرفت و به شدت با متخلفان برخورد می شود.توزیع هم باید به مرور فعال شودوی اضافه كرد: باآنكه تولید با مصوبه ستاد كرونا با رعایت ضوابط و پروتكل های بهداشتی از شمول محدودیت در فعالیت مستثنی شده است، اما به هر حال تولیدات باید وارد بازار ارائه شود تا بتواند چرخه توزیع را هم به حركت درآورد و در عین حال، شبكه توزیع هم همپای تولید حركت نمایند. مدرس خیابانی اعتقاد دارد كه تأمین نقدینگی واحدهای تولیدی با به حركت درآوردن چرخه تولید انجام خواهد شد؛ در صورتی كه اگر تولید روانه بازار نشده و در شبكه توزیع قرار نگیرد، نقدینگی هم گرفتار مشكل خواهد شد.
وی با تاكید بر لزوم پشتیبانی از كارگرهای روزمزد در سایه انتشار كرونا تصریح كرد: این دسته از كارگران بیشترین صدمه را از شیوع كرونا و تعطیلی كسب و كارها دیده اند كه باید مورد حمایت جدی واقع شوند؛ چونكه آنها حقوق ثابتی ندارند.مرحله دوم فروش اینترنتی از شنبه ۱۶ فروردین آغاز شدوی در بخش دیگری ازبه تمهیدات وزارت صنعت، معدن و تجارت برای پیشگیری از ضرر و زیان اصناف و آن دسته از واحدهای صنفی اطلاع داد كه به علت شیوع كرونا فعالیت آنها متوقف شده است و اظهار داشت: با تمهیدات در نظر گرفته شده از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزاری فروش اینترنتی در چارچوب یك جشنواره تدارك دیده شده بود كه مرحله دوم آن از شنبه ۱۶ فروردین ۹۹ شروع شده است. مدرس خیابانی اظهار داشت: در بخش اصناف، اجرای طرح فروش اینترنتی را به این علت آغاز كردیم تا علاوه بر اینكه مردم در منازل بمانند و به شكستن زنجیره شیوع كرونا كمك نمایند، بلكه زمینه ای برای تأمین مایحتاج مورد نیاز آنها و هم رونق بخشی به كسب و كارهای صنفی فراهم گردد كه خوشبختانه با استقبال مردم و هم اصناف مواجه گردید.
وی با اشاره به آمارهای فزاینده میزان فروش اینترنتی در واحدهای صنفی مشاركت كننده در اجرای این طرح، تصریح كرد: برای حمایت و تشویق كسب و كارها برای حضور در این جشنواره فروش اینترنتی، پیشنهادات حمایتی همچون تخفیف مالیات و هم سهمیه سوخت و مواردی از این دست عرضه كردیم چونكه بر این باوریم اثرات فروش اینترنتی در آینده اقتصاد كشور مؤثر خواهد بود.
مدرس خیابانی اظهار داشت: الان در عرصه تولید كشور حدود دو و نیم میلیون نفر شاغل مستقیم وجود دارد كه حدود ۵۰ درصد آنها در صنایع متوسط و بخش عمده دیگر آن در صنایع كوچك فعال می باشند، ضمن اینكه در بخش اصناف برخی از نیروها بعنوان كارگران روزمزد فعال می باشند كه در یك نگاه جامع الاطراف، در طرح فاصله گذاری هوشمند تأمین معیشت این نیروها با فعال شدن این واحدهای صنفی به چرخه كار وارد خواهند شد.
وی اضافه كرد: به جهت اینكه بتوانیم كالاهای تولید شده در واحدهای صنعتی را به مردم عرضه نماییم، باید اصناف مشاركت كننده با یك چارچوب مشخصی، فعال باشند تا بتوانیم سیكل فعالیت و معیشت مردم را حفظ نماییم.

1399/01/18
21:10:03
5.0 / 5
3229
تگهای خبر: ابزار , اقتصاد , بازار , تجارت
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه