انار اشتباهی نخورید

انار اشتباهی نخورید به گزارش نیو باكس مركزی مدیر جهاد كشاورزی شهرستان ساوه اظهار داشت: به جهت اینكه لذت و طعم واقعی انار ساوه را تجربه كنید باید تا آبان صبر كنید.


حسن شریفی در گفتگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به ورود جبهه هوای خنک در تابستان سالجاری که منجر به سرحال تر شدن انارستان های قطب تولید انار جهان شد، اظهار نمود: آب کافی و هوای خنک بخصوص در شب های تابستان باعث افزایش کیفیت انار تولیدی و رنگ گیری مطلوب این محصول می شود و با جلوگیری از ترکیدگی انار ناشی از گرمای شدید هوا، میزان آبدهی آن هم افزایش می یابد.
وی بیان نمود: برخلاف سال های گذشته هوای مردادماه سال جاری خنک بود و با عنایت به این که گرم بوده و باعث ترکیدگی انار در اثر شدت گرما می شود انار تولید سال جاری از کیفیت به مراتب بهتری نسبت به سال قبل برخوردار می باشد و با تغییرات آب و هوایی در ادامه فرایند تولید انار مقاوم خواهد بود مگر اینکه جبهه هوای بسیار سردی بخواهد به انار صدمه جدی وارد کند.
به گفته این کارشناس کشاورزی خنک شدن هوای تابستان سالجاری باعث شد پوست انار بر اثر تابش مستقیم آفتاب صدمه کمتری ببیند و امیدواریم این شرایط تا آغاز فصل برداشت که از اواخر مهرماه آغاز خواهد شد ادامه دار باشد.
وی با یادآوری ورود یک جبهه هوای سرد در آذرماه سال ۱۳۹۵ و هم زمستان سال ۱۳۸۶ که منجر به کاهش محسوس دمای هوای کشور شد، اظهار نمود: بر اثر ورود این جبهه هوای سرد بخش اعظمی از باغات و مزارع کشور همچون شهرستان ساوه که قطب کشاورزی استان مرکزی است، صدمه جدی دید و سرمازدگی آذرماه سال ۱۳۹۵ که تکرار خاطره تلخ سرمازدگی سال ۱۳۸۶ بود، منجر به کف بر شدن بیشتر از ۹۰ درصد درختان انار این شهرستان شد و بالغ بر ۵۳۲ میلیارد تومان به انارستان های ساوه خسارت زد.
وی افزود: با گذشت چهار سال از کف بر کردن درختان، تولید انار در قطب تولید انار جهان به وضعیت عادی همانند سال ۹۵ و پیش از سرمازدگی برمی گردد و پیشبینی می شود امسال از ۱۰ هزار هکتار باغ انار بارده در هر هکتار ۱۵ هزار تن محصول تولید شود.
مدیر جهادکشاورزی ساوه در مورد مخاطراتی که تا آخر مهرماه احتمال درگیری آن در انارستان های این شهرستان وجود دارد، اظهار داشت: سازمان هواشناسی احتمال وقوع بارش های زودهنگام پائیزه را در بعضی نقاط کشور داده است، اما تابحال استقرار جبهه هوای سرد و بارش شدید برای استان مرکزی در مهرماه و آبان ماه سالجاری پیشبینی نشده است. در عین حال به باغداران سفارش می شود به جهت جلوگیری از خسارت های احتمالی، به محض فعال شدن سامانه بارشی و ورود جبهه هوای سرد مبادرت به برداشت زودهنگام محصول کنند و در غیر این صورت اجازه دهند تا فرایند تولید انار به صورت کامل تکمیل و انار با کیفیت برداشت و روانه بازار شود.
وی خاطرنشان کرد: بنا بر اعلام سازمان هواشناسی در دو ماه آینده بارندگی موثری در استان مرکزی رخ نخواهد داد، از طرفی بارش های شدید برای شمال کشور پیشبینی شده و این بارش ها هم منجر به کاهش محسوس دمای هوا در مرکز کشور و در حاشیه وقوع جبهه هوای سرد نخواهد شد، ازاین رو به باغداران سفارش می شود که در برداشت انار عجله نکنند.
شریفی خاطرنشان کرد: محصول انار باید فرآیندی را بپیماید تا هنگام برداشت از کیفیت لازم و آبدهی مطلوب برخوردار شده یا به درجه "ملس بودن" که یک خصوصیت جذاب برای انار ساوه است برسد. ازاین رو باغداران باید برای دستیابی به محصولی با کیفیت ممتاز صبور باشند، بدیهی است که هر چقدر زمان برداشت انار به تعویق بیفتد، کیفیت انار تولیدی افزایش خواهد یافت. از طرفی سال جاری به علت غنی شدن نسبی منابع آبی زیرزمینی و تخصیص آب از منابع آبی سد الغدیر کیفیت آب کشاورزی ارتقا یافته و به تبع آن انار با کیفیت تولید شده است.
وی در ادامه با اشاره به برداشت انار نوبرانه در این شهرستان هم اظهار داشت: انار نوبرانه یا همان انار معروف به آلک، معرف انار تولیدی این شهرستان که آوازه جهانی دارد و برند بین المللی به حساب می آید، نیست و اناری است که به مراتب کیفیت کمتری داشته و مصرف نوبرانه دارد و در هنگام برداشت به همراه انارهای ترکیده در رب گیری استفاده می شود.
وی به عرضه انار در مبادی ورودی و خروجی شهر ساوه هم اشاره نمود و اضافه کرد: اناری که الان در مبادی ورودی و خروجی ساوه عرضه می شود همان انار نوبرانه یا انار آلک است و البته در کنار آن، انار تولیدی سایر شهرهای کشور هم به نام انار ساوه در این شهرستان عرضه می شود که با کیفیت و طعم واقعی محصول قطب تولید انار کشور فاصله دارد و معرف انار ساوه نیست، پس بر این اساس باید تصریح کرد که هر اناری انار ساوه نخواهد بود.
شریفی اضافه کرد: کار برداشت اناری که نماینده واقعی انار ساوه است در صورتیکه ساوه با جبهه هوای سرد مواجه نشود و باغداران مجبور به برداشت زودهنگام نشوند معمولا از ۲۵ مهرماه آغاز و محصول از اوایل آبان ماه به بازار عرضه می شود. ازاین رو متقاضیان انار ساوه برای تهیه انار با کیفیت با طعم واقعی که تنها این خطه از کشور از آن برخوردار می باشد تا آبان ماه صبر کنند.
وی خاطرنشان کرد: به مسافران و گردشگران که از ساوه تردد می کنند سفارش می شود که برای خرید انار ساوه فعلا صبر کنند چون که آنچه که این روزها در مبادی خروجی و ورودی این شهر عرضه می شود طبیعتا معرف و نماینده انار با کیفیت ساوه نیست.




منبع:

1399/07/08
13:35:50
5.0 / 5
1943
تگهای خبر: بازار , تولید , خرید , سازمان
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه