عضو اتاق بازرگانی ایران:

واردكننده موز هیچ گاه صادركننده سیب نمی گردد

واردكننده موز هیچ گاه صادركننده سیب نمی گردد نیو باکس: عضو هیئت نمایندگان اتاق تجاری ایران می گوید، سیاست های عجیب ممنوعیت واردات موز، نتایج خودرا در بازار نشان داده است.


امیر شهریاری در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: اینکه باتوجه به تحریم های اقتصادی آمریکا، دولت ایران تصمیم بگیرد در مصرف ارز صرفه جویی کرده و واردات برخی محصولات و کالاها را محدود یا ممنوع کند سیاستی است که باید در سطح کلان در ارتباط با آن تصمیم گیری شود و کارشناسان و مسئولان در آن حوزه صحبت کنند اما آنچه که در حوزه کشاورزی مطرح شده این است که آیا اساسا می توان جلوی واردات یک میوه را گرفت؟
وی افزود: موز در سالهای گذشته همیشه قسمتی از سبد غذایی و سفره مردم بوده و همین موضوع که دستورالعملی برای ممنوعیت واردات آن اعلام شده نشان میدهد که تقاضا برای این محصول بالا بوده و باتوجه به ارزبری حکم به ممنوعیت واردات آن داده اند اما آیا می توان برای سبد غذایی مردم تصمیم گرفت که حذف یک میوه مشکلی ایجاد نمی کند و مردم باید بجای موز، میوه دیگری مصرف کنند؟
عضو اتاق تجاری ایران با تاکید بر اینکه در حوزه کشاورزی کارها در بین شرکت های مختلف به شکل تخصصی انجام می شود، بیان کرد: وقتی ایران برای مدت طولانی موز وارد کرده، یعنی تعداد زیادی از شرکت های واردکننده میوه بخش زیادی از تمرکز خودرا بر واردات موز قرار داده اند و در چنین بستری ممنوع کردن ناگهانی این موضوع، خیلی از این شرکتها را نیز با مشکل و ابهام مواجه کرده است.
شهریاری با اعلان اینکه شرط واردات موز در ازای صادرات سیب شرطی عجیب و غیرمنطقی است، توضیح داد: امروز دیگر کسی شک ندارد که نمی توان برای بازارهای اقتصادی تعیین تکلیف کرد و این عرضه و تقاضای واقعی است که در نهایت مشخص می کند یک محصولی چگونه به فروش رفته یا چگونه خریداری شود. از طرف دیگر هرجا محدودیتی ایجاد شده، اساسا رانت و فرصت طلبی و سودجویی نیز به وجود می آید و در این عرصه نیز بعید نیست شاهد چنین اتفاقاتی باشیم.
وی افزود: در این که ایران سیب درختی قابل توجهی تولید می کند که درصدی از آن بعنوان مازاد نیاز داخلی باید صادر شود تردیدی نیست. حتی کشورهایی در آمریکای جنوبی که صادرکننده موز هستند و واردکننده سیب نیز از چنین موضوعی استقبال می کنند اما این اتفاق باید در فضای واقعی بازار رخ دهد و نمی توانیم به یک تاجر خارجی بگوییم که اگر موز بخریم، باید در ازایش سیب صادر نماییم.
عضو اتاق تجاری ایران با اشاره به امکان ایجاد فضای غیرواقعی در چنین بازاری اظهار نمود: نمی توان انتظار داشت که هیچ واردکننده موزی، صادرکننده سیب شود، برای اینکه این دو حوزه کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. پس واردکننده یا باید از مجوز صادرکننده سیب استفاده نماید که خود این مساله موجب ایجاد رانت در بین دارندگان این مجوز و احتمال سودجویی می شود یا باید در اقدامی فریبنده مثلا سیبی را از یک مرز زمینی کشور خارج کند و بدون صادرات واقعی آن، هزینه آنرا روی موز وارداتی بکشد و به کشور بازگرداند که باز به ضرر مردم خواهد بود. بدین جهت باید بطور دقیق مشخص شود که این سیاست چگونه بناست اجرائی شود و نفع مردم از آن چه خواهد بود.
به گزارش نیو باکس به نقل از ایسنا، از اردیبهشت امسال موز نیز در بین کالاهایی قرار گرفت که واردات آنها به شکل مستقیم به کشور ممنوعست اما در صورتیکه یک صادرکننده سیب درختی صادر کند، می تواند در ازای آن موز به کشور بیاورد.
تحت تاثیر محدود شدن واردات موز، در طول روزهای گذشته قیمت این محصول در بازار بسیار بالا رفته و حتی از مرز هر کیلو ۵۰ هزار تومان نیز گذشته است.




منبع:

1399/11/12
21:04:25
0.0 / 5
1060
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بازرگانی , تولید
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه