با پیش گرفتن روند سال گذشته اسقاط خودروها

خودرو های فرسوده سال جاری 1000 سال دیگر اسقاط می شوند

خودرو های فرسوده سال جاری 1000 سال دیگر اسقاط می شوند رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودرو های فرسوده با اشاره به اینکه طی سال قبل تنها ۸۰۰۰ خودرو فرسوده از ۳۶۰ هزار دستگاهی که باید اسقاط می شد، اسقاط شده است، میزان خودرو های فرسوده سالجاری را سه میلیون اعلام نموده که در افق ۱۴۰۴ این تعداد به هشت میلیون دستگاه خواهد رسید؛ این در حالیست که اگر قرار باشد با روند اسقاط پارسال پیش رویم ۱۰۰۰ سال دیگر تازه خودرهای فرسوده سال جاری از چرخه خارج شده اند.


به گزارش نیو باکس به نقل از ایسنا، رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودرو های فرسوده عمده علت این مورد هم این است که ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور بعنوان متولی این امر و متولی انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودرو های فرسوده، تبدیل به دبیرخانه ای زیر نظر معاونت وزارت راه و شهرسازی تبدیل گشته و دیگر جایگاه رفیع سابق خویش را ندارد.
محمود مشهدی شریف بامداد امروز (یکشنبه) در نشست خبری این انجمن با اشاره به اینکه مرکز اسقاط و بازیافت خودرو های فرسوده که از سال ۱۳۸۶ ذیل تبصره ۱۳ قانون بودجه و با متولی اصلی نهاد ریاست جمهوری تشکیل شد و سپس به معاونت اجرایی ریاست جمهوری سپرده شد. متاسفانه به دلیل ورود ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت در کارهای اجرایی، از اسقاط خارج شد و بعد از آن به وزارت راه سپرده شد. عملا ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور از جایگاه بالایی که داشت به دبیرخانه ای در وزارت راه تبدیل شد. از سال ۱۳۸۶ تابحال ۲۲۰ مرکز اسقاط و بازیافت خودرو های فرسوده در سرتاسر کشور و متناسب با تراکم جمعیت شهرها بوجود آمده است که از این ۲۲۰ مرکز حدود ۱۵۰ مرکز کاملا تعطیل و به شکلی از بین رفته اند و الباقی با ۱۰ درصد ظرفیت خود مشغول کار هستند.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودرو های فرسوده با اشاره به اینکه این مراکز با حدود ۶۰۰۰ کارگر مستقیم و ۳۰ هزار کارگر غیرمستقیم مشغول فعالیت هستند اظهار نمود: حجم سرمایه گذاری برای هر مرکز حدود ۲۵ میلیارد تومان است که جمعا بیشتر از ۵۰۰۰ میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری صورت گرفته برای مراکز اسقاط کشور است. از ۲۲۰ مرکز اسقاط کمتر از ۱۰ مرکز نیمه دولتی و باقی همه خصوصی هستند و آنها هم باید به بخش خصوصی واگذار شوند. در تهران ۱۶ مرکز اسقاط وجود دارد. فعالیت مراکز اسقاط بدین صورت است که مراکز اسقاط خودرو های سبک برای اسقاط خودرو های سواری سبک و موتورسیکلت ها و مراکز اسقاط خودرو های سنگین برای اسقاط خودرو های سواری سبک، موتورسیکلت ها و خودرو های سنگین در نظر گرفته شده اند.
وی خاطرنشان کرد: برپایه قانون سال ۱۳۸۸ که قرار بود خودروسازان ۳۰ درصد میزان تولید خودرو را صرف اسقاط خودرو های فرسوده می کردند( بایستی شماره گذاری خودرو ها منوط به اسقاط خودرو های فرسوده باشد) اما به جهت رانت قوی خودروسازان، آنها زیر بار مصوبه دولت نرفتند و از ۳۶۰ هزار خودرویی که در سال ۱۳۹۸ بایستی اسقاط می شد تنها ۸۰۰۰ خودرو اسقاط شد. این در شرایطی است که امسال میزان خودرو های فرسوده به سه میلیون دستگاه رسیده و در افق ۱۴۰۴ به هشت میلیون دستگاه خواهد رسید. چنانچه با روند اسقاط پارسال پیش رویم؛ ۱۰۰۰ سال دیگر تازه خودرو های فرسوده سال ۱۳۹۹ اسقاط شده اند.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودرو های فرسوده در تشریح چرایی این اتفاق، اظهار نمود: اسقاط خودرو و بازیافت آن بایستی منوط به شماره گذاری سایر خودرو ها باشد. بعنوان نخستین مورد که مانع از اسقاط خودرو های فرسوده شده، میتوان به این نکته اشاره نمود که به ازای واردات هر خودرو به کشور ازای آن بایستی خودرو اسقاط می شد؛ ازاین رو باتوجه به ممنوعیت واردات خودرو از سال ۱۳۹۷ به بعد، عملا اسقاط خودرو به واسطه واردات خودرو نداریم. همینطور در خودرو های تولید داخل هم همچنین که اشاره شد، خودروسازان زیر بار این مورد نرفتند.
مشهدی شریف افزود: علاوه براین از ۲۵ بهمن ماه سال قبل قرار بود قانون اسقاط موتورسیکلت های فرسوده اجرایی شود که اجرایی می شود اما گواهی اسقاط موتورسیکلت وجود ندارد و اسقاط تا آخر پیش نمی رود. تابحال از ۷۲۱۵ دستگاه موتورسیکلت فرسوده تنها ۴۵۶۹ دستگاه اسقاط شده است اما «یک» گواهی اسقاط موتورسیکلت ثبت نشده است و هیچ شماره سریال گواهی اسقاط موتورسیکلت وجود ندارد. در نهایت هم بعنوان مورد چهارم در عدم اسقاط خودرو ها میتوان اظهار داشت که به ازای هر خودروی دیزلی بایستی سه خودرو دیزلی فرسوده اسقاط شود که این هم اجرا می شود اما به علت اینکه آمار تولید خودرو های دیزلی بسیار پایین است، تعداد اسقاط دیزلی های فرسوده ناچیز خواهد بود.
ادامه دارد




منبع:

1399/11/26
15:41:48
0.0 / 5
1107
تگهای خبر: تولید , حمل و نقل , دستگاه , سرمایه
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه