پس از بازدید از معادن استان كرمان

توانگر: قیمت گذاری دستوری و محدودیت های صادراتی از موانع رشد معدن هستند

توانگر: قیمت گذاری دستوری و محدودیت های صادراتی از موانع رشد معدن هستند عضو ناظر مجلس در شورای اقتصاد ادامه سیاست گذاری نادرست، قیمت گذاری دستوری و ایجاد محدودیت های صادراتی را از موانع رشد تولید در بخش معدن و دور کردن سرمایه گذاران از این بخش دانست.


مجتبی توانگر بعد از بازدید از معادن استان کرمان همچون گل گهر در گفتگو با ایسنا اظهار داشت: ایجاد هر شغل در بخش معدن این توانایی را دارد که با ادامه زنجیره تولید، بیشتر از ۷ برابر آن به صورت غیرمستقیم اشتغال زایی انجام گیرد و صادرات را افزایش داده و مشکل منابع محدود ارزی را مرتفع سازد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن اشاره به نام گذاری سال ۱۴۰۰ و ارتباط آن با بخش معدن عنوان کرد: هر چند در سال های گذشته همواره حمایت ها و همراهی های مدیران ارشد کشور، وزارت صمت، نمایندگان مجلس و سایر دلسوزان نظام در پیشبرد اهداف سند توسعه صنعت فولاد کشور نقش بسزایی داشته است و تلاش شده است در جهت منویات رهبری گام های اساسی در توسعه صنعت و معدن کشور برداشته شود ولی اینک در جهت نام گذاری سال ۱۴۰۰ توسط مقام معظم رهبری بعنوان "سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها" بایستی مهم ترین موانع موجود بر سر راه تولید و حمایت های لازم را در این سال احصا کرد.
توانگر ضمن اشاره به اینکه در یک بررسی اجمالی میتوان موانع را احصا کرد و در نگاه اول قیمت گذاری منطقی و متوازن محصولات زنجیره فولاد از سنگ آهن تا شمش و نورد می تواند مهترین مبحث در افزایش تولید باشد، اظهار داشت: بایستی بازبینی در قیمت گذاری قراردادهای مزایده معادن در اختیار ایمیدرو که محاسبه حق السهم آن بر مبنای فرمولی با پارامترهای نرخ ارز آزاد و قیمت جهانی سنگ است صورت گیرد و این در حالیست که در شرایط کنونی، کنسانتره تولیدی این سنگ را بایستی با قیمت دستوری پایین تر از قیمت تمام شده بفروش رساند.
وی کمبود سنگ آهن را یکی دیگر از چالش های آینده صنعت معدن و فولاد کشور ذکر کرد و اظهار داشت: هم اکنون از صدور مجوزات نامتوازن تاسیس کارخانه در زنجیره ارزش فولاد جلوگیری می شود. صدور مجوزهای بیشتر از ظرفیت منابع کشور در آینده منجر به بهره وری پایین و تولید با کمتر از ظرفیت کارخانه ها خواهد شد.
این نماینده مجلس همینطور خواهان فعال سازی معادن متروکه در کشور با عزمی جهادی شد و اظهار داشت: در این راه بایستی مجوز ورود ماشین آلات معدنی و حفاری به کشور فراهم گردد. هم اکنون ضریب آماده بکاری ماشین آلات معدنی در معادن ایران کمتر از ۵۰ درصد است.
توانگر اضافه کرد: بایستی معادن واگذار شده ای که باوجود واگذاری هنوز فعال نشده اند تعیین تکلیف شود و افزایش چشمگیر حقوق دولتی نزدیک به ۳۰۰۰ درصدی که می تواند هزینه زیادی را به شرکتهای معدنی تحمیل کند و جلو توسعه این شرکت ها را بگیرد مورد بررسی دوباره قرار گیرد.
وی افزود: به سبب فرسوده شدن و قدیمی شدن تجهیزات معدنکاری سرمایه گذاری در حوزه تأمین ماشین آلات و بروز رسانی و هوشمند سازی معادن از اهداف مهم می باشد که بار هزینه ای زیادی برای شرکتهای معدنی دارد که دریافت مبالغ بالای حقوق دولتی و حق انتفاع تأثیر مستقیمی در کاهش این بهینه سازی خواهد داشت.
عضو ناظر مجلس در شورایعالی اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ با تکیه بر اینکه معادن و صنعت فولاد به منظور تأمین ارز موردنیاز خود جهت تولید و توسعه با مشکلات مختلف روبرو بوده، خاطرنشان کرد: برای رفع این موانع، پیشنهاداتی قابل طرح است همچون دریافت مجوز صادرات بخشی کمی از محصولات به شرکتهای معدنی و فولادی جهت تأمین ارز مورد نیاز و امکان تهاتر آن با تجهیزات و ماشین الات صنعتی به داخل کشور با عنایت به قوانین منع صادرات کنسانتره و گندله به خارج از کشور و واردات تجهیزات و ماشین آلات صنعتی که توان تولید داخل آنها با حجم تقاضا و نیاز بازار هم خوانی ندارد.
وی ادامه داد: ضروریست از تغییرات مکرر قوانین و مقررات دولتی و دریافت تعرفه های مختلف صادراتی در حوزه فولاد جلوگیری شود و عوارض صادراتی و بروکراسی و تشریفات گمرکی مربوطه و تسریع در دریافت مجوزات صادراتی کاهش پیدا کند.
این عضو شورای اقتصاد در ادامه افزود: تسهیل تشریفات واردات ماشین آلات و تجهیزات صنعتی می تواند از دیگر اقدامات راهبردی ارزشمند در راستایی تکمیل حمایت های همه جانبه از شرکتهای معدنی همچون گل گهر باشد و در این مسر مناسب می باشد حمایت ویژه از ساخت داخل تجهیزات و بومی سازی صورت گیرد.
توانگر درمورد تسهیل فرایند انتقال ارز به تأمین کنندگان و رفع تعهدات ارزی بعنوان یک اقدام جهت مانع زدایی در این بخش یاد کرد و اظهار داشت: لزوم دارد برای این مهم تسهیل و کاهش زمان ثبت سفارش تجهیزات خارجی دارای مشابه داخلی، فرایند تمدید ثبت سفارش های منقضی شده و بروکراسی طولانی وزارت صمت کاهش پیدا کند. همینطور تغییر در رویه ثبت سفارشات از استانی به متمرکز در تهران و ترخیص تجهیزات پروژه در مبادی مختلف گمرکی کشور همچون دیگر مسایل در رابطه با این مورد است.
وی تصریح کرد: برای رفع موانع پشتیبانی تولید در حوزه حمل و نقل معدن و فولاد یکی از پیشنهادات ایجاد زیرساخت های لازم در بنادر کشور به منظور واردات سنگ آهن موردنیاز در صورت کمبود سنگ آهن داخلی به سبب ضعف در اکتشافات و احتمال ایجاد کمبود در آینده و نیاز تأمین آن از راه صادرات، نوسازی ناوگان ریلی به منظور پیشگیری از هدر رفت محصولات به سبب فرسودگی ناوگان ریلی فعلی است که میتوان آنرا در دستور کار سالجاری داشت.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خواهان تعامل وزارت خانه های صمت و نیرو در حوزه تأمین انرژی و آب صنایع جهت رفع تولید صنایع معدنی و فولادی شد و اظهار داشت: پیشگیری از کاهش دیماند و ایجاد محدودیت در پیک بار تابستان، تأمین گاز مورد نیاز نیروگاه ها، کمک به تأمین مالی طرح های انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان از راه صندوق توسعه ملی می تواند در این مورد راه گشا باشد.
عضو ناظر مجلس در شورای اقتصاد با تکیه بر اینکه لزوم دارد آزادسازی و واگذاری پهنه های معدنی که در اختیار دولت و سایر سازمان های کشوری هستند به شرکتهای بزرگ معدنی جهت انجام عملیات اکتشافی صورت گیرد، اظهار داشت: مناسب می باشد مزایده هایی که به علت استعلامات منفی توسط برنده مزایده اگر پس از برگزاری مزایده کان لم یکن مانده اند تعیین تکلیف شود.
وی ادامه داد: تسهیل و رفع استعلامات معمولا منفی در مورد پروانه اکتشافی جدید در هر محدوده توسط سازمان های انرژی اتمی حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی و آبخیزداری استان مربوطه و ابطال پروانه های اکتشافی راکد و ایجاد معارض در پهنه های اکتشافی توسط سازمان صمت و شورایعالی معادن استانها توسعه مشاوران با تجربه در زمینه اکتشافات (مخصوصا کانی های غیرآهنی)و اجبار به استفاده از مشاورین خارجی و مشکلات تحریم خوب است مدنظر قرار گیرد.
وی خواهان تسریع در دریافت سوخت و فرایند حفاری و پیشگیری از تاخیر به سبب نبود مجوزهای کافی و فرایند طولانی دریافت مجوزها شد و ضمن اشاره به چشم انداز منطقه معدنی و صنعتی گل گهر اظهار داشت: گل گهر به همراه برخی از نقش آفرینان صنعت فولاد کشور چشم انداز منطقه گل گهر را تدوین کرده اند که بخش اصلی آن تابحال محقق شده است و مقرر است تا افق۱۴۰۴ ظرفیت تولید منطقه به ۲۵ میلیون تن کنسانتره، ۲۱ میلیون تن گندله، ۵ میلیون تن آهن اسفنجی، ۵ میلیون تن فولاد خام و ۴ میلیون تن محصولات نهایی زنجیره فولاد برسد.
توانگر همینطور اضافه کرد: با عنایت به احتیاج به زیر ساخت منطقه شرکت گهر انرژی سیرجان وظیفه تأمین برق را بر عهده دارد که هم اکنون یک نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات راه اندازی شده و برنامه ریزی برای راه اندازی نیروگاه دوم و سوم هم در دستور کار قرار دارد. همینطور انتقال آب از خلیج فارس به منطقه گل گهر هم یکی از افتخارات این شرکت است که شیرین سازی و انتقال فاز اول آن به ظرفیت ۲۰۰ هزار متر مکعب در روز و قطعه اول آن تا چادرملو به بهره برداری رسیده است.




منبع:

1400/01/11
19:40:38
5.0 / 5
1321
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , توسعه , تولید
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه