معاون اقتصادی وزیر امور خارجه:

مرزهای ایران با عراق ظرفیت بالایی برای صادرات دارند

مرزهای ایران با عراق ظرفیت بالایی برای صادرات دارند نیو باكس: قصرشیرین - معاون اقتصادی وزیر امور خارجه كشورمان اظهار داشت: مرزهای جمهوری اسلامی ایران با عراق همچون 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان در قصرشیرین، امكانات و ظرفیت های بسیار بالایی برای صادرات دارند.


به گزارش نیو باكس به نقل از ایرنا، غلامرضا انصاری روز پنجشنبه در نشست بررسی مسایل و مشكلات مرزهای پرویزخان و خسروی كه در محل پایانه مرزی پرویزخان قصرشیرین برگزار شد، اضافه كرد: سرمایه گذاری ها و هزینه های بسیار زیادی برای تولید امكانات در مرزهای كشورمان با عراق صورت گرفت و باید وضعیت صادرات بهتر از وضعیت موجود باشد.
وی اظهار نمود: همینطور وضعیت ساكنان و مرزنشینان استان های مرزی باید به مراتب بهتر از وضعیت موجود باشد و نباید شاهد حجم بالای بیكاران در این مناطق باشیم.
وی با اشاره به اینكه باید دنبال تعادل سازی 2 طرفه بین كشورمان با عراق باشیم و بتوانیم روابط اقتصادی را بین 2 طرف افزایش دهیم، تصریح كرد: در سیاست خارجی، هیچ كشوری برای ما مهمتر از عراق نیست زیرا در شرایط سخت تحریم ها، كشورهای همسایه بهترین طرف تجاری ما بوده اند.
وی افزود: باید با اتخاذ راهكار درست و اصولی به دنبال رابطه قوی تجاری و تقویت موافقت نامه های ترانزیتی و توسعه مبادلات مرزی بین 2 طرف ایران و عراق باشیم.
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه اظهار داشت: یكی از بهترین اقدام هایی كه می توانیم پاسخ بی تربیتی های ترامپ رئیس جمهوری آمریكا را بدهیم، تجارت بیشتر با عراق است و مرزهای پرویزخان و خسروی از این ظرفیت برخوردار می باشند.
انصاری، با اشاره به اینكه تجارت ما با عراق باید بر اساس قوانین تجاری باشد، بر ضرورت تولید برنامه های متنوع به منظور تولید شرایط بهتر و ورود بخش خصوصی برای بالا بردن خدمات در مرز و تولید اشتغال و توسعه تجارت تصریح كرد و اظهار داشت: مرزهای غرب ایران برای توسعه صادرات با عراق بسیار مهم است و همسایه های كشور برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی هم حائز اهمیت است.
وی هدف از این سفر را جمع بندی مشكلات و مسایل، دیدگاه های مسئولان و بازدید میدانی از فرصت ها و ظرفیت ها موجود در مرزها به منظور توسعه بیشتر تجارت، صادرات و مبادلات مرزی بیان كرد.

** بازارچه های مرزی شیخ صالح و تیله كوه آماده بهره برداری است
معاون سیاسی و امنیتی استانداری كرمانشاه هم اظهار داشت: بازارچه های شیخ صالح و تیله كوه آماده بهره برداری است و زیرساخت های موجود هم برای آغاز فعالیت در این مرزها وجود دارد ولی مشكل بازگشایی از جانب طرف عراقی است.
ابراهیم الهی تبار اضافه كرد: دستگاه های متولی باید مشكلات موجود در دستورالعمل های صادراتی را در كارگروه ویژه مرز در استان كرمانشاه مطرح كنند تا برای رفع آن راهكار اساسی و اصولی اتخاذ شود.
وی اظهار نمود: هم اكنون بازارچه شوشمی فعال است و فعالیت های مرزی و صادرات در این مرز انجام می گردد.

** كوشش برای بازگشایی مرز خسروی در اربعین امسال
فرماندار قصرشیرین هم در سخنانی اظهار داشت: مرز خسروی با برخورداری از بزرگترین پایانه بین المللی زمینی در خاورمیانه، نزدیكترین مسیر ارتباطی را با بغداد پایتخت عراق دارد و از این رو همه تلاش ما باید بازگشایی این مرز برای اربعین امسال به روی زائران عتبات عالیات باشد.
فرامرز اكبری اضافه كرد: خواست اصلی مردم شهرستان مرزی قصرشیرین بازگشایی مرز خسروی به روی زائران عتبات عالیات است كه با این مهم، روح معنوی در این منطقه جاری می گردد.
وی اظهار نمود: توسعه ظرفیت های تجاری در مرز با عنایت به امكانات مطلوب و زیرساخت های خیلی خوب هم از دیگر اولویت های این منطقه است كه با تولید منطقه آزاد تجاری قصرشیرین، این مهم هم عملیاتی خواهد شد.
فرماندار قصرشیرین در ادامه خواهان تولید نشست های مشترك بین ایران و عراق برای حل مشكلات، تقویت رایزن های اقتصادی و سركنسول های ایران در عراق، استقرار قرنطینه نباتی عراق در مرز رسمی پرویزخان و سایر مرزها به منظور جلوگیری از بازگشت كالاها و تولید بار انداز نفت برای سرمایه گذاری شد.
حمل یكسره كالاهای فاسد شدنی به منظور حفظ كیفیت كالاهای صادراتی، نداشتن سامانه بانكی در عراق، ضرورت اختصاص بودجه برای طرح جامع، صدور خدمات فنی و مهندسی برای توسعه تجارت با عراق از دیگر مواردی بود كه اكبری به آن ها اشاره نمود.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون بیش از 50 درصد از صادرات غیرنفتی كشورمان به عراق با استفاده از مرز پرویزخان در قصرشیرین انجام می شود، ادامه داد: مرزهای پرویزخان و خسروی ظرفیت توسعه صادرات را دارند كه باید برای تقویت آن كوشش كرد و لازمه تحقق این مهم علاوه بر افزایش كیفیت كالاهای صادراتی، شناسایی ذائقه طرف عراقی است.
معاون اقتصادی وزیر امورخارجه كشورمان در راس هیاتی امروز در سفر به قصرشیرین از مرزهای خسروی و پرویزخان بازدید نمود.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال 86 تاسیس و افتتاح شد كه هم مرز با اقلیم كردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اكنون عمده كالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق كردنشین عراق بخصوص شهرهای كلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و كركوك در بخش مركزی این كشور انجام می گردد.
پرویزخان اكنون یكی از مرزهای راهبردی و مهم كشورمان است كه بیش از 50 درصد صادرات غیرنفتی كشورمان به عراق را به خود اختصاص داده و نقش كلیدی و حیاتی در جذب بازار این كشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان كه در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیكترین راه ارتباطی با استفاده از عراق و سوریه به طول 900 كیلومتر به كشورهای اروپایی است و در زمان كنونی كه عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این كشور و كردستان عراق است.
روزانه 800 دستگاه كامیون كالاهای صادراتی به صورت میانگین از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم كردستان عراق و همینطور 500 دستگاه كامیون كالا با استفاده از مرز رسمی خسروی به حوزه حكومت مركزی عراق (بخش مركزی) صادر می گردد.
همچنین روزانه به صورت میانگین 500 دستگاه تانكر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم كردستان عراق با استفاده از مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی كشورمان، وارد خاك جمهوری اسلامی ایران می گردد.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب كرمانشاه با بیش از 27 هزار تن جمعیت، با عراق 186 كیلومتر مرز دارد.
7079/3012/8066


1397/02/20
21:28:25
5.0 / 5
4656
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تجارت , توسعه
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه