گام های 14گانه تبادل ارز صادراتی با نرخ توافقی

گام های 14گانه تبادل ارز صادراتی با نرخ توافقی نیو باكس: تهران- دستورالعمل جدید واردات در مقابل صادرات با مبحث تبادل ارز صادراتی با نرخ توافقی كه 14 گام را در برمی گیرد، ابلاغ گردید.


به گزارش نیو باكس به نقل از ایرنا، دولت از بیست و یكم فروردین ماه یكسان سازی نرخ ارز را با بیان قیمت هر دلار 4200 تومان كلید زد و با تهیه و تصویب دستورالعمل هایی، شیوه های تخصیص ارز را اعلام نمود.
بر این اساس، یازدهم تیرماه معاون اول رییس جمهوری دستورالعمل نحوه فروش ارز حاصل از صادرات و واگذاری پروانه صادراتی به واردكنندگان را ابلاغ نمود.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران هم امروز در دستورالعمل جدید واردات در مقابل صادرات، به مبحث تبادل ارز صادراتی با نرخ توافقی، نحوه انتقال پروانه صادراتی و ضوابط واردات كالاهای گروه (3) پرداخت و آن را برای اجرا ابلاغ نمود.
«مجتبی خسروتاج» یادآوری كرد: فهرست شركت های تولید محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی، محصولات فولادی و فلزات رنگین كه موظفند ارز خویش را در سامانه نیما و با نرخ مصوب به فروش رسانند، سیزدهم خردادماه در بخشنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت ابلاغ گردیده است.

** جزئیات تبادل ارز صادركنندگان كالاهای غیرنفتی
بر اساس دستورالعمل جدید، همه صادركنندگان كالاهای غیرنفتی به غیر از محصولات پتروشیمی و فراورده های نفتی، محصولات فولادی و فلزات رنگین كه از بیست و دوم فروردین ماه امسال صادرات داشتند، به شرح زیر می توانند نسبت به فروش ارز حاصل از صادرات و واگذاری پروانه صادراتی به واردكنندگان اقدام كنند:
1ـ صادركننده می تواند اطلاعات پروانه صادراتی خویش را به سایر واردكنندگان، برای تامین ارز ثبت سفارش هایشان منتقل كنند، سازمان توسعه تجارت و اتاق ها می توانند برای شناسایی و تولید ارتباط اقدام نمایند.
تبصره: واگذاری پروانه صادراتی یا ارز معامله شده، خارج از سامانه و بر مبنای توافق 2 طرف صورت می گیرد. صادركننده می تواند در چند مرحله یا به صورت یك جا میزان ارز قابل واگذاری خویش را اعلام نماید.
2- واردكنندگان كه به استفاده از ارز حاصل از صادرات صادركنندگان تمایل دارند باید با رجوع به سامانه جامع تجارت نسبت به ثبت سفارش اقدام نماید.
تبصره: واردكنندگان در كلید (TAB) مالی و بانكی، مبحث «نوع عملیات ارزی را بانكی» و سپس «تامین ارز از محل صادرات» را انتخاب می كنند.
3- واردكننده برای تامین ارز ثبت سفارش خود، به بانك عامل رجوع و با عرضه اطلاعات پروانه صادراتی، برای آن ثبت سفارش، درخواست تامین ارز می كند.
تبصره: از این طریق، فقط برای واردات كالاهایی كه تعرفه آنها در اولویت سوم گروه بندی كالایی قرار دارند، تامین ارز می گردد.
4- بانك های عامل موظفند با رجوع به سامانه ارزی، از بانك مركزی درخواست گواهی ثبت آماری كنند.
5- در صورت تایید گواهی ثبت آماری توسط بانك مركزی، بانك های عامل موظفند تضامین لازم را از بازرگان، مطابق بند (ی) بخش اول مجموعه مقررات ارزی دریافت و تاییدیه آن را در سامانه تامین ارز اعلام نماید.
6- بانك های عامل با رجوع به سامانه تامین ارز، اطلاعات پروانه های صادراتی را ثبت می كنند.
تبصره: با عنایت به اینكه مالكیت پروانه صادراتی متعلق به شخص دیگری (صادركننده) است باید بانك عامل از رضایت صادركننده برای واگذاری پروانه صادراتی اش به مشتری (واردكننده) اطمینان یابد.
بنابراین با استفاده از سامانه تامین ارز، درخواستی را در خصوص تایید جواز واگذاری پروانه به آن مشتری ثبت می كند. این درخواست به صورت سیستمی برای مشاهده صادركننده به سامانه جامع تجارت ارسال می گردد.
7- صادركننده باید با رجوع به سامانه جامع تجارت، درخواست بانك عامل در خصوص جواز واگذاری پروانه صادراتی خود به آن واردكننده را تایید كند.
تبصره: واگذاری پروانه صادراتی در این گام تمام می شود و تعهد صادركننده از بابت برگرداندن ارز به چرخه اقتصادی در این مرحله برابر میزان ارزش آمده در پروانه صادراتی، كم می شود.
8- بانك عامل با رجوع به سامانه مدیریت تعهدات ارزی (سمتاك) نسبت به ثبت ابزار پرداخت در قالب برات بدون تعهد اقدام می كند.
9- واردكننده باید اسناد حمل ثبت سفارش خویش را به بانك عامل تحویل دهد.
10- بانك عامل باید با رجوع به سامانه سمتاك، اسناد حمل را ثبت كند.
11- واردكننده موظف است با رجوع به سامانه جامع تجارت در بخش مدیریت عملیات ارزی بانكی، اطلاعات منشا ارز خویش را ثبت كند.
12- بانك عامل با بررسی منشا ارز، اعلامیه تامین ارز را صادر می كند.
13- واردكننده با رجوع به گمرك و عرضه شماره رهگیری اعلامیه تامین ارز (شاتا) به ترخیص كالای خود دست می زند.
14- واردكننده بعد از ترخیص كالا، برای رفع تعهد و دریافت تضامین خود باید به بانك عامل رجوع كند.

اقتصام*3061*1961*


1397/04/18
15:47:39
5.0 / 5
4699
تگهای خبر: بانك , تجارت , توسعه , صادرات
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه