رئیس سازمان مالیاتی:

تمام دستگاه ها باید ریز اطلاعات را به سازمان مالیات عرضه كنند

تمام دستگاه ها باید ریز اطلاعات را به سازمان مالیات عرضه كنند به گزارش نیو باكس رئیس كل سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: همه دستگاه های اجرایی موظف می باشند اطلاعات افراد و شركت ها را كامل و دقیق و بدون خدشه در اختیار سازمان مالیاتی قرار دهند.



به گزارش نیو باكس به نقل از شبكه خبر، امیدعلی پارسا در برنامه «تیتر امشب» تصریح كرد: اداره عادلانه كشور با دریافت مالیات عادلانه از همه اشخاص حقیقی و حقوقی متناسب با هزینه ها و درآمدها و مصرفشان ممكن و محقق می شود.
رئیس كل سازمان امور مالیاتی اضافه كرد: تا زمانی كه ریز اطلاعات دقیق و اسناد متقن درباره دارایی ها و درآمد همه اشخاص حقیقی و حقوقی از راه سیستم های الكترونیكی ایمن و قابل اعتماد در اختیار سازمان مالیاتی قرار نگیرد قادر نخواهیم بود از فرار مالیاتی جلوگیری نماییم و اداره عادلانه كشور محقق نخواهد شد.
وی مالیات را هزینه زندگی اجتماعی دانست و اظهار داشت: تأمین هزینه زندگی اجتماعی یا از راه مالیات است یا از راه استقراض یا فروش نفت و یا چاپ پول، كه چاپ پول باعث تورم فزاینده می شود كه نوعی مالیات پنهان است كه تنها از اقشار متوسط و ضعیف دریافت می شود چونكه اقشار ثروتمند از تورم صدمه نمی بینند.
رئیس كل سازمان امور مالیاتی اصلاح پایه های مالیاتی و اصلاح شكل های درآمد و هزینه كشور را لازم شمرد و اضافه كرد: حاكمیت ها باید بدانند كی، كجا و چقدر درآمد دارد و برای این كار باید زیرساختهای الكترونیكی فراهم گردد و همه دستگاه های اجرایی موظف شوند اطلاعات افراد و شركت ها را كامل و دقیق و بدون خدشه در اختیار سازمان مالیاتی قرار دهند.

پارسا اظهار داشت: هدف سازمان مالیاتی در دریافت مالیات صرفاً كسب درآمد نیست، بلكه تنظیم اقتصاد و فعالیت های اقتصادی و پیشگیری از رانت و فساد و فعالیت های سوداگرانه مخل اقتصاد كشور است.
وی از فراهم بودن شرایط فرار مالیاتی كه آنرا نوعی دزدی دانست انتقاد نمود و اظهار داشت: بر مبنای برآوردها حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم كه رقم بسیار بزرگی است و تنها راه مقابله با آن فراهم شدن زیرساخت های الكترونیكی و انتقال اطلاعات اقتصادی همه افراد حقیقی و حقوقی به سازمان امور مالیاتی است.
رئیس كل سازمان امور مالیاتی با اشاره به دریافت ۸.۵ درصدی مالیات از درآمدها، اضافه كرد: در كشورهای پیشرفته ۳۰ درصد درآمد مردم بابت مالیات دریافت می شود و در كشورهای در حال توسعه این رقم ۱۵ تا ۱۸ درصد درآمدهاست.
پارسا با اشاره به اینكه به دنبال هوشمندسازی نظام محاسبه مالیاتی كشور هستیم، درباره دریافت مالیات از عایدی سرمایه اظهار داشت: در ۱۸۰ كشور دنیا از عایدی سرمایه مالیات دریافت می شود و این مالیات از تولید یا از سرمایه گرفته نمی گردد بلكه از تغییرات یكباره و نامتعارف قیمت اقلام سرمایه ای دریافت می شود و هدف آن تنظیم اقتصاد و پیشگیری از فعالیت های سوداگرانه است.
وی همینطور خواستار افزایش پوشش های مالیاتی و بازبینی معافیت های مالیاتی شد.
توسعه بانكهای اطلاعاتی چالش بزرگ سازمان مالیات

وحید شقاقی كارشناس مسائل اقتصادی هم در ارتباط تلفنی با برنامه با انتقاد از اقتصاد نفتی كه زمینه ساز فساد و رانت شده است اظهار داشت: نظام مالیاتی بدون شفافیت امكان ادامه حیات ندارد و لازمه شفافیت مقابله جدی با فساد و رانت است و چالش بزرگ سازمان مالیاتی توسعه بانكهای اطلاعاتی در حوزه های مختلف است.

احسان خاندوزی كارشناس مسائل اقتصادی و دیگر میهمان تلفنی برنامه هم با اشاره به اینكه در حسرت آن مانده ایم كه حداقل نیمی از هزینه های جاری دولت از مالیات تأمین شود اظهار داشت: باید عزم جدی تری در دولت ایجاد شود تا دستگاه های دولتی همكاری بیشتری با سازمان مالیاتی داشته باشند و امكان دارد در سال های آینده با رفع تحریم ها مجدداً انگیزه مسئولان برای دریافت مالیات كاهش پیدا كند.

1398/04/18
14:44:46
5.0 / 5
4465
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , تورم , توسعه
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه