تولید دارویی گیاهی برای بهبود پاركینسون در كشور

تولید دارویی گیاهی برای بهبود پاركینسون در كشور به گزارش نیو باكس محققان كشورمان طی یك طرح پژوهشی موفق به تولید دارویی گیاهی برای بهبود علایم بیماری پاركینسون شدند كه این دارو حالا در مراحل تجاری سازی قرار دارد و بزودی وارد بازار می شود.


به گزار ش ایسنا، سمیرا رحمانی، محقق طرح با بیان این كه تحقیقات برای تولید این دارو با انجام طرحی پژوهشی با پشتیبانی صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شد، بیان كرد: در این طرح از گیاه «مونوكا پرو» كه بومی هند است، استخراج و استاندارد سازی لوودوپا انجام شد. این گیاه تا 15 درصد حاوی لوودوپای طبیعی است و در طب سنتی هم كاربرد دارد و عمده مصرف آن هم برای بهبود علایم پاركینسون است.
محقق دانشگاه علوم پزشكی تهران افزود: عصاره گیری و فرمول كردن برای تولید دارو انجام شد و موفق شدیم برای اولین بار در ایران گیاه دارویی برای این بیماری را بومی سازی نماییم و شكل دارویی گیاهی پایدار حاوی لوودوپا تهیه شد. لوودوپا در بدن توسط آنزیم به دوپامین تبدیل می شود و علاوه بر بهبود علایم پاركینسون بر روی خلق و خو هم اثرات مثبت دارد.
رحمانی درباره اهمیت انجام این طرح پژوهشی عنوان كرد: جستجو برای یافتن روش های جدید و اقتصادی سنتزی و استفاده از منابع گیاهی به منظور تولید مواد اولیه دارویی مورد نیاز صنایع داروسازی (به ویژه لوودوپا) در كشور جزو اولویت های تولیدی شمرده می شود و در صورت دستیابی به دانش فنی تولید امكانات خودكفایی كشور در این زمینه را فراهم خواهد نمود. همینطور با عنایت به روند افزایشی بیماری پاركینسون در بین افراد سالخورده، دستیابی به منابع و اشكال داروهای گیاهی حاوی لوودوپا با اثرات جانبی كمتر و موثر بر درمان و بهبود بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. از سویی غربالگری از گیاهان منتخب خانواده Leguminosae، به منظور معرفی منابع با ارزش گیاهی حاوی لوودوپا برای تولید مواد اولیه دارویی فرصت های جدیدی را برای صنعت داروسازی به وجود می آورد. این دارو مجوزهای لازم را برای تولید از سازمان و غذا و دارو دریافت كرده است و در مراحل تجاری سازی قرار دارد.
بر مبنای اعلام معاونت علمی، پاركینسون نام بیماری است كه یكی از اشكالات سلامت عمومی در سراسر جهان شمرده می شود. این بیماری مزمن با مرگ تدریجی سلول های عصبی تولید كننده دوپامین در قاعده مغز بروز می كند كه نتیجه آن عدم تعادل دوپامین در مغز است. اختلالات حركتی شامل سفتی عضلات، لرزش، كندی حركات و در حالت شدید از دست دادن حركات فیزیكی همچون نشانه های این بیماری محسوب می شوند.



1398/05/19
18:45:39
5.0 / 5
4856
تگهای خبر: استاندارد , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه