پیشنهاد وزیر صنعت برای تشكیل ستاد سرمایه گذاری، مشكل 75 درصد واحدهای صنعتی كشور نقدینگی است

پیشنهاد وزیر صنعت برای تشكیل ستاد سرمایه گذاری، مشكل 75 درصد واحدهای صنعتی كشور نقدینگی است نیو باكس: تهران ـ ایرنا ـ وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینكه رشد اقتصادی كشور نیازمند سرمایه گذاری داخلی و خارجی است، پیشنهاد كرد كه ستادی با عنوان «جذب و ساماندهی سرمایه گذاری» تشكیل و فعال شود.


به گزارش نیو باكس به نقل از ایرنا، محمد شریعتمداری روز شنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان تهران، اضافه كرد: رسیدن به رشد 8 درصدی اقتصاد و 9 درصدی صنعت، مستلزم جذب 770 هزار میلیارد تومان سرمایه داخلی و خارجی در كشور است كه برای تحقق آن باید بیش از پیش تلاش نماییم.
وی خاطرنشان كرد: بررسی های انجام شده نشان داده است كه مشكل 75 درصد واحدهای صنعتی كشور، كمبود نقدینگی و سرمایه در گردش است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان كرد: همینطور قرارداد جذب 40 میلیارد دلار با استفاده از فاینانس و روش های دیگر با بانك های مختلف دنیا تنظیم شده كه این منابع بزودی به چرخه اقتصادی كشور تزریق می گردد.
شریعتمداری اظهار داشت: قرارداد 5 میلیارد دلاری شركت سرمایه گذاری خارجی با طرف ایتالیایی همچون این قراردادها با هدف جذب منابع مالی و سرمایه گذاری خارجی در كشور است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینكه تلاش دشمن برای منزوی كردن اقتصاد ایران شكست خورده، اضافه كرد: رشد صنعتی كشور از منفی 10. 8 درصد به مثبت 4. 4 درصد رسیده كه نشاندهنده موفقیت اقدامات انجام شده برای رشد و توسعه اقتصادی كشور است.
وی اظهار نمود: درهمین ارتباط بیش از 2 میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب شده كه قدمی بزرگ و البته ناكافی است.
شریعتمداری خاطرنشان كرد: از مجموع 85 هزار واحد تولیدی كشور حدود یك هزار و 200 واحد دارای مشكل هستند كه 500 واحد از این تعداد در ركود بسر می برند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینكه اینكه سال 97، سال خوبی از نظر اقتصادی برای كشور خواهد بود، اضافه كرد: رشد 17 درصدی مجوزهای صادره نشانه امید برای گسترش و جذب سرمایه گذاری در كشور است.
وی تصریح كرد: ریزش و رویش در واحدهای صنعتی امری طبیعی است كه اگر به اصلاح ساختار مالی، انسانی و زیرساخت ها منجر شود، به صورت قطع مفید خواهد بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همینطور به كارهای بی سابقه انجام شده در بخش معدن كشور اشاره و اظهار نمود: برای نمونه، تولید كنسانتره از 28 میلیون تن در ابتدای فعالیت دولت یازدهم به 56 میلیون تن و تولید فولاد از 22 میلیون تن به 48 میلیون تن با 6. 5 میلیارد دلار صادرات افزایش یافته است.
وی در ادامه با اشاره به اینكه بر مبنای رهنمودهای مقام معظم رهبری تصمیمات و فرامین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی «نافذ الكلمه» است، خاطرنشان كرد: این « نافذ الكلمه» بودن تدابیر ستاد در وهله اول در دولت باید مورد توجه و مدنظر قرار بگیرد و سپس در سایر قوا موثر واقع شود.
شریعتمداری با تاكید بر اینكه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در سطوح منطقه ای هم باید با قوت كار خویش را دنبال كند، اظهار داشت: ۱۱ پروژه ای كه ستاد اجرای آن ها را به استان تهران ابلاغ كرده بود، به موفقیت های ارزشمندی رسیده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، استان تهران را استانی خاص و ویژه دانست و اظهار داشت: حجم عظیمی از جمعیت كشور در استان تهران است و وضعیت حوزه كسب و كار در این استان تاثیر بسزایی بر روند كسب و كار در كشور خواهد داشت.
شریعتمداری با اشاره به اینكه استان تهران دارای پتانسیل ها و محدویت های خاصی است، اضافه كرد: باید با عنایت به این خصوصیت های خاص و مطالعات آمایش سرزمینی انجام گرفته و منشور اقتصاد مقاومتی اختصاصی برای این استان نوشته شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاكید بر تولید شركت های مشترك در تهران با همكاری استان های همجوار خاطرنشان كرد: اگر بخواهیم اقتصاد تمركز گرای خویش را به نقاط پیرامونی متصل نماییم مدیریت آن می تواند در تهران مستقر شود و این فعالیت های نرم افزاری و مغز افزاری می تواند در این استان شكل بگیرد تا كشور را تغذیه كند.
شریعتمداری اظهار داشت: 205 پروژه در سال قبل و 190 پروژه امسال در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای استان تهران تعریف شده كه به نقاط خوبی هم رسیده است.
به گفته وی، جذب سرمایه گذاری خارجی و حوزه فعالیت های دانش بنیان، تحقیق و آموزش بعنوان نمونه پتانسیل های قابل توجهی در استان تهران هستند و مسایل زیست محیطی و آلاینده ها یك محدودیت است كه باید برای بهبود آن كوشش كرد و در به وجود آمدن الایندگی در كلان شهری مانند تهران به هیچ وجه نباید مسامحه صورت گیرد.
شریعتمداری با اشاره به فعالیت 17 هزار واحد صنعتی در استان تهران، اظهار داشت: 5 هزار واحد صنعتی در شهرك های صنعتی این استان مشغول فعالیت هستند كه از این تعداد 892 واحد به علت شرایط ناپایدار با ظرفیت محدود كار می كنند و حدود 200 واحد آن هم تعطیل شده است.
وی خاطرنشان كرد: برای تامین نقدینگی این واحدهای صنعتی، هماهنگی نظام بانكی اهمیت زیادی دارد و به دنبال آن هستیم تا دستورات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی توسط بانك ها به خصوص در استان تهران كه فاقد این هماهنگی است، اجرایی شود.
شریعتمداری اظهار نمود: درهمین ارتباط ۸۹۳ میلیارد تومان اعتبار با استفاده از سیستم بانكی برای حل مشكل واحدهای صنعتی استان تهران پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینكه استان تهران می تواند در جذب سرمایه گذاری پیشتاز و نمونه كشور باشد، اضافه كرد: می توان سرمایه ها را در تهران جذب و به سایر استان ها هدایت كرد، ضمن اینكه صنایع در استان تهران باید به سمت بهره وری بیشتر حركت كرده و از وضعیت فعلی خارج شوند.
شریعتمداری اظهار داشت: درهمین ارتباط باید با تشكیل كارگروهی ضمن بررسی نیروی انسانی، منابع و مواد اولیه مورد نیاز صنایع، بهره وری را در سطح استان تهران افزایش داد.
وی با اشاره به اینكه كسب و كار در استان تهران و اتخاذ یك تصمیم در این مقوله بر كل كشور اثرگذار است، اضافه كرد: منشور اقتصاد مقاومتی در استان تهران كه دارای ظرفیت ها و محدودیت های خاصی است، باید با عنایت به خصوصیت های آن تهیه و تدوین شود.
شریعتمداری با اشاره به اینكه آلودگی هوا و مسائل زیست محیطی همچون محدودیت های تهران بزرگ است، اظهار داشت: از این مورد به علت درگیر بودن جمع زیادی از مردم، نمی توان به سادگی عبور كرد و سیاست اصلی وزارت صنعت هم برخورد قاطع و قانونی با صنایع آلاینده در تهران است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همینطور تصریح كرد كه مدیران باید با پرهیز از پشت میز نشینی، حضور میدانی در طرح های صنعتی و تولیدی داشته باشند.
به گزارش نیو باكس به نقل از ایرنا، استاندار تهران هم در این جلسه با اشاره به اینكه بعضی از شهرستان های استان همچون پردیس و بهارستان با 400 تا 900 هزار نفر جمعیت، فاقد شهرك صنعتی هستند، اظهار داشت: تولید این شهرك ها منجر به افزایش اشتغال و رونق تولید در این مناطق می گردد.
محمدحسین مقیمی اضافه كرد: 52 پرونده در رابطه با صنایع در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان تهران مطرح است كه 22 پرونده از این تعداد دارای معوقات بانكی و 7 واحد هم در شرایط بحرانی سپری می كند.
سی و ششمین نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان تهران با حضور شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار تهران، فرمانداران شهرستان های تابعه و جمعی از مدیران كل دستگاههای اجرایی با هدف بررسی مسائل اقتصادی و صنعتی استان تهران برگزار گردید.
خبرنگار: محمد بیدارمنش - انتشار: محسن فتاحی
تهرام 6139**1625


1396/10/23
23:38:46
5.0 / 5
5455
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , تجارت , تولید
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه