گزارش نیو باكس؛

صنعت پوشاك در مضیقه كرونا

صنعت پوشاك در مضیقه كرونا به گزارش نیو باكس تولیدی های پوشاك كشور به علت تعطیلی گاه و بیگاه و فقدان حمایت دولت در دوران شیوع ویروس كرونا، یا مجبور به تعدیل نیرو شده اند و یا اینكه به صورت كلی كارگاه را تعطیل نموده اند.



به گزارش نیو باکس به نقل از مهر، بعد از شیوع کرونا، بخش های مختلف اقتصاد کشور با چالش های عمده ای مواجه شد؛ این مسئله در کنار عدم برنامه ریزی دقیق دولت برای پشتیبانی از فعالان اقتصادی بخصوص بخش تولید باعث شد، خیلی از واحدهای تولیدی مجبور به کاهش ظرفیت تولید و اخراج کارگران خود شوند.
صنعت پوشاک یکی از صنایعی است که ضربه زیادی را از انتشار کرونا و بی تدبیری دولت خورد؛ تعطیلات و قرنطینه سال قبل که در نزدیکی ایام نوروز بود باعث شد که صنعت پوشاک طلایی ترین ایام سال را برای فروش از دست بدهد و بخش عمده پوشاک ساخته شده برای ایام نوروز، روی دست تولیدکننده و فروشنده بماند و ضرر هنگفتی به این بخش وارد شود؛ در ادامه هم عدم حمایت کافی دولت چالش های این صنعت را دو چندان کرد.
با نزدیک شدن به ایام سرد و البته پایانی سال جاری نیز، باردیگر دولت بدون برنامه ریزی مبادرت به تعطیلی بخش های مختلف کرد که باعث شد صنعت پوشاک ضربه دوم را بخورد. آنطور که فعالان صنعت پوشاک میگویند اینکه دولت با پرداخت وام هایی با نرخ سود ۱۲ و ۱۶ درصد به دنبال کمک به کارگاه ها بود، به هیچ وجه نتوانست مثمرثمر باشد حال این دفعه که معلوم نیست مقرر است دولت چه کمکی به کارگاه ها کند. تولیدکنندگان پوشاک بخصوص تولیدی های کوچک نقش مؤثری در اشتغال کشور دارند، اما حال به قدری گرفتار مضیقه شده اند که مجبور به تعدیل نیروهای خود هستند چونکه این دست وام ها نمی تواند حتی به پرداخت حقوق کارگر کمکی کند چه برسد که توقع داشته باشیم توان تولیدکننده برای حفظ ظرفیت تولید، افزایش یابد.
از سویی دیگر نیز، مواد اولیه پوشاک به قدری گران و کمیاب شده که تولیدکنندگان مجبور به افزایش قیمت محصول نهایی خود شده اند؛ آن هم در شرایطی که قدرت خرید مردم کاهش قابل ملاحظه ای پیدا کرده است.
قیمت تمام شده محصول ۲ برابر سال گذشته شده است
در این رابطه امین شهسواری تولیدکننده پوشاک با اشاره به اینکه مواد اولیه تولید پوشاک چند برابر شده است، به خبرنگار مهر اظهار داشت: اوایل سال کش قیطونی را کیلویی ۶۵ هزار تومان می خریدیم اما هم اکنون همین محصول را ۲۵۰ هزار تومان می خریم و نکته جالب اینکه به علت افزایش تولید ماسک، کش قیطون حتی با این قیمت هم کمیاب شده است.
وی اضافه کرد: همینطور پارچه از اول سال تابحال ۵۰ درصد رشد قیمت داشته است. پارچه دورس را دو ماه پیش کیلویی ۱۳۵ هزار تومان خریدیم که الان قیمت این محصول به ۲۰۰ هزار تومان رسیده است. قیمت دکمه و زیپ که هر هفته افزایش می یابد؛ بعنوان مثال زیپ را هزار تومان می خریدیم که هم اکنون به ۸ هزار تومان رسیده است. در واقع با عنایت به این که واردات صورت نمی گیرد و تمهیداتی برای جهش تولید در این بخش صورت نگرفته، مواد اولیه پوشاک کم شده و قیمت ها بالا رفته است.
این تولیدکننده پوشاک اظهار داشت: به صورت کلی قیمت تمام شده یک محصول نسبت به سال گذشته تقریباً ۲ برابر شده است.
مساعدتی به بخش پوشاک نشد
وی افزود: از سویی دیگر پس از انتشار کرونا و بسته شدن مرزها، کسانی که از ترکیه چه در چارچوب قاچاق و چه در چارچوب های دیگر جنس می آوردند، به سمت تولید کردن آمدند؛ کار تولیدی ها بیشتر شد تا این اواخر که اوضاع کرونا تشدید شد و شاهد تعطیلی گاه به گاه پاساژها بودیم که باعث شد کار تولیدی ها افت کند. وضعیت اقتصادی و تعطیلی کارگاه ها در صنعت پوشاک به حدی رسیده که وقتی ما آگهی برای کار می دهیم، خیاط های حرفه ای با سابقه از سراسر کشور برای گرفتن کار به ما زنگ می زنند و حتی می گویند حاضریم برای کار کردن مثلاً از اصفهان کلاً به کرج نقل مکان نماییم.
این تولیدکننده پوشاک اظهار داشت: حقوق کارگر را از فروش روزانه می دهیم و وقتی بدون تدبیر مبادرت به تعطیلی صنوف می کنند، کارفرما از کجا پول تهیه نماید که حقوق کارگر را بدهد؟ ما به هیچ وجه نمی خواهیم که کارگران خویش را اخراج نماییم. بسته شدن مراکز فروش و یا حتی کم کردن ساعت کار، ضربه بزرگی به تولیدی ها میزند.
وی اضافه کرد: ما به تمام کشور محصول ارسال می نماییم ازاین رو به وضوح کاهش فروش را بخصوص در مراکز استان ها شاهد هستیم؛ فروش در مراکز استان ها، مثل اهواز، ارومیه، تهران و … بسیار کاهش یافته اما از آن طرف در شهرهای کوچک مثل بهشهر، شاهین شوهر، رامسر و… فروش خوب است و آن هم به این علت است که قیمت کالاها در مراکز استان ها بسیار بالاتر است و مردم علاقه ای به خرید پوشاک ندارند. همین مساله زمینه ورشکستگی واحدهای تولیدی و فروشندگان را فراهم می آورد.
این تولیدکننده پوشاک با اشاره به اینکه صنعت پوشاک در بدترین شرایط ممکن قرار دارد، اظهار داشت: صنعت پوشاک جزو مشاغل صدمه دیده از کروناست اما با این وجود مساعدتی به این بخش نشده است و حتی برای مالیات هم قرار نیست کمکی شود.
ریزش کارگر و کاهش سوددهی در بخش پوشاک
مهدی رهبری، نایب رییس سابق اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک با اشاره به اینکه تولیدکننده پوشاک بیشترین ضرر را کرده است، به خبرنگار مهر اظهار داشته بود: نرخ مواد اولیه پوشاک نسبت به دو سال پیش چهار برابر افزایش یافته است همینطور نرخ ماشین آلات تولید پوشاک هم به علت نرخ ارز رشد چهار برابری داشته است. این دو مبحث توان تولیدکنندگان پوشاک را تضعیف کرده است.
وی اضافه کرد: توان تولیدکننده پوشاک برای تهیه ماشین آلات، به روزآوری، تهیه قطعات یدکی و مواد اولیه و ضروری به یک چهارم رسیده است. سرمایه در گردش تولیدکنندگان مکفی نیست که بتوانند با ظرفیت دو سال پیش کار کنند.
رهبری اظهار داشت: در نتیجه شاهد ریزش کارگر، ریزش تولید و کاهش سوددهی در عرصه تولید پوشاک هستیم.
این فعال صنایع پوشاک اظهار داشت: طی چهل سال قبل وزارت صمت عزمی برای خودکفا کردن تولید پوشاک نداشته است. وزارتخانه حتی برای تولید سوزن، نخ و ملزوماتی همچون زیپ و دکمه هیچ اقدامی نکرده است. در واقع ابتدایی ترین نیاز صنعت پوشاک هم وارداتی بوده و در کشور تولید نمی گردد.

1399/09/12
13:27:51
5.0 / 5
1267
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , خرید , سرمایه
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه