این صنف در آستانه نابودی است

این صنف در آستانه نابودی است به گزارش نیو باکس کرونا به هیچ کس رحم نکرد. حتی دلش برای ثبت و ضبط تصاویر ماندگار هم نسوخت تا راویان تصاویر قدیمی و ثبت کنندگان خاطرات دور و دراز در گوشه عزلت نشسته و در چم وخم گرفتاری های ناشی از این ویروس ناخوانده سرگردان باشند.



به گزارش نیو باکس به نقل از ایسنا، روزنامه «رسالت» در ادامه نوشت: روزگاری عکاسی ها برای خود بروبیایی داشتند و شغلی باکلاس به حساب می آمد اما با آمدن دوربین های دیجیتال و موبایل ها آرام آرام نگاتیوها جای خویش را به دیسک ها، هاردها و فلش ها دادند و دست هر کسی یک دوربین افتاد تا آنچه می خواهد ثبت و ضبط کند و اینچنین شد که عکاسی و آتلیه از سکه افتاد.

حالا دیگر حتی برای تصاویر پرسنلی و اداری هم خود سازمان ها اقدام می کنند و دیگر نیازی به عکاسی نیست تا برای تصاویر ۴*۶ و ۴*۳ دنبال آتلیه بگردید. این شد که کسب و کار آتلیه های عکاسی و فیلمبرداری به خودی خود کمرنگ شد.

کرونا که آمد همین نصفه و نیمه کاری هم که بود از رونق افتاد و امروز کمتر عکاسی هست که فعالیت شغلی سابق را داشته باشد و کمک های دولتی هم این جان بی رمق را زنده نکرد.

برای آشنایی باحال و روز کرونایی این صنف گفت وگویی با دو تن از متولیان این حوزه ترتیب داده ایم که در ادامه می خوانید.

کرونا، معیشت عکاسان و فیلمبرداران را تحت الشعاع قرار داده است

زعفر یاوری، رئیس اتحادیه صنف عکاسان و فیلمبرداران تهران بیان نمود: «شیوع و گسترش ویروس کرونا معیشت جامعه بزرگ عکاسان را تحت الشعاع خود قرار داده است. به باعث این بیماری برگزاری کلیه مراسم، جشنواره ها یا مجالس لغو شد، ازاین رو مادامی که تمامی تالارها تعطیل و مراسم برگزار نمی گردد، نمی توان عنوان نمود که جامعه عکاسان در وضعیت متعادل معیشتی به سر می برد.»

وی اضافه کرد: «برخی از عکاسان مستقل، دفتر عکاسی دارند. چنین افرادی علاوه بر معیشت به خطرافتاده خود، مسئولیت حقوق کارگران و کارمندان را هم به دوش می کشند. اجاره بهای دفتر عکاسی از دیگر هزینه هایی است که این افراد باید پرداخت کنند.»

یاوری خاطرنشان کرد: «وقتی یک فرد بیکار است چطور می تواند اجاره بهای دفتر عکاسی و حقوق کارگران و کارمندان خویش را پرداخت کند؟ طی چند ماه گذشته، دولت برای واحدهایی که به اجبار تعطیل شده اند مبلغ ۱۶ میلیون تومان وام به ازای هر شاغل دارای پرونده تأمین اجتماعی (۵۰ درصد هزینه دستمزد و ۵۰ درصد سایر امور عملیاتی) در نظر گرفت اما خیلی از افراد برای دریافت آن اقدام نکردند چونکه هنگامی که فرد بیکار است و درآمدی ندارد چطور می تواند اقساط وام خویش را پرداخت کند؟»

عکاسی در معرض فراموشی!

رئیس اتحادیه صنف عکاسان و فیلمبرداران تهران همینطور تصریح کرد: «صنف عکاسان، هنرمند و صدمه پذیر است. شرایط شغلی این افراد بگونه ای نیست که ۶ ماه از سال را کسب درآمد کنند و در ۶ ماه دوم سال، از درآمد خود استفاده کنند. معیشت این افراد مستلزم کار دائم است ازاین رو شیوع و گسترش کرونا به شدت این صنف را متأثر از خود ساخته است.»

وی اظهار داشت: «از طرف دیگر پلیس۱۰ + عکس پرسنلی عکاسی های مجالس را برای گواهینامه و گذرنامه قبول نمی کند و خودش این خدمات را انجام می دهد که این کار غیرقانونی می باشد. به دنبال شیوع کرونا از میان ۱۲۰۰ واحد عکاسی، ۱۰۰ واحد کار خویش را جمع کردند و پروانه کسبشان را پس دادند.»

او در انتها خاطرنشان کرد: «بزرگ ترین عامل نابودی این صنف، اداره های دولتی همچون پیشخوان دولت و اداره ثبت هستند. قدمت اتحادیه عکاسان در تهران به ۷۰ سال می رسد اما هم اکنون با بی توجهی هر روز بیشتر از روز گذشته، این صنف در حال نابودی است و متأسفانه هیچ تفکری برای بهبودی آن نمی گردد.»

در ادامه بررسی این مورد به گفتگو با رحمت الله قادری اصل، عضو هیئت مدیره اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران تهران پرداختیم.

دولت، قدرت اجرایی اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران را سلب کرده است

وی بیان نمود: «پیشخوان دولت، آموزش وپرورش، اداره ثبت، پلیس۱۰+ و سرای محله در ابتدای امر شرایط را برای عکاسان بخصوص عکاسان و فیلمبرداران مجالس سخت کردند. به باعث گسترش ویروس کرونا هم این شرایط سخت تر از گذشته و معیشتشان بیش ازپیش صدمه دید.»

وی اضافه کرد: «پیش از گسترش ویروس کرونا ۲ هزار و ۶۰۰ جواز کار داشتیم و هم اینک هزار واحد کار را جمع و پروانه کسبشان را پس دادند چونکه صاحبان دفاتر، ناچار به تعدیل و کاهش نیروهای خود شدند.»

عضو هیئت مدیره اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران تهران خاطرنشان کرد: «علی رغم گفته های دولت و اینکه صنف عکاسان در بین واحدهای مشمول تسهیلات کرونا بود اما هیچ کمکی پرداخت و دریافت نشد. هم اکنون هم بیان این موضوعات دور از ثمر است چونکه هیچ گوش شنوایی در بین مسؤلان وجود ندارد.»

او در انتها با بیان اینکه قدرت اجرایی اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران به باعث اقدام دولت، سلب شده است تصریح کرد: «طی صحبت ها و بررسی شرایط موجود، بارها قول بهبود شرایط داده شد اما هیچ اتفاقی صورت نگرفت. وعده های بی عمل تنها انتظار زیرمجموعه های اتحادیه را زیاد می کند در حالیکه خود اتحادیه هنوز هیچ تسهیلاتی را دریافت نکرده و کمکی شامل حالش نشده است.»




1399/09/25
12:24:04
5.0 / 5
1478
تگهای خبر: تسهیلات , خدمات , دوربین , سازمان
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه