تائید اثربخشی دستاورد محققان كشور در حوزه تولید قارچ خوراكی

تائید اثربخشی دستاورد محققان كشور در حوزه تولید قارچ خوراكی به گزارش نیو باکس محصول «محرک رشد قارچ خوراکی» تولیدشده در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با همکاری یکی از شرکتهای فعال در تولید بذر و پرورش قارچ خوراکی که طی آزمایش های عملی در واحد کشت قارچ خوراکی سبب افزایش ۱۰ درصدی راندمان تولید محصول می شود، از سال جاری به تولید انبوه می رسد.


به گزارش نیو باکس به نقل از ایسنا، مهندس شهناز شاهی، مدیر تولید این شرکت فعال در تولید بذر و پرورش قارچ خوراکی اظهار نمود: لیسانس غیرانحصاری تکثیر سویه میکروبی و تهیه فرمولاسیون محرک رشد قارچ خوراکی با استفاده از این سویه، سال قبل طی قراردادی که با پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی داشتیم به این مجموعه واگذار شد که طی ماه های اخیر با تولید و بهینه سازی این محصول نسبت به بررسی عملی این مکمل در بستر پرورش قارچ اقدام کردیم. با مصرف این محصول طی سه دوره آزمایشی شاهد افزایش ۱۰ درصدی کمیت و کیفیت قارچ تولیدی بودیم.
وی با بیان اینکه با آغاز تولید انبوه این محصول محرک رشد از سالجاری، واحدهای پرورش قارچ خوراکی می توانند با استفاده از آن با هزینه ای کاملا مقرون به صرفه، میزان و کیفیت قارچ تولیدی خویش را بالا برند، تصریح کرد: این محصول که بر پایه باکتری های بومی و با فرمولاسیونی نوآورانه ساخته شده، فاقد نمونه مشابه داخلی و خارجی است.
مهندس فلاح، مدیر یکی از شرکت ها هم که به سفارش شرکت تولیدکننده طی مدت چهار ماه، کارایی این محصول محرک رشد را بررسی نموده است، اظهار داشت: عملکرد این محصول طی دو مرحله در مراحل مختلف کشت قارچ خوراکی ارزیابی شده است. مرحله اول پس از خاک دهی و پیش از رافلینگ (مخلوط کردن خاک و کمپوست) بود که با اضافه کردن محرک رشد، راندمان تولید تا ۲ درصد بالا رفت. یعنی به ازای هر ۱۰ تن کمپوست ۲۶۰ کیلوگرم افزایش وزن قارچ داشتیم.
وی تصریح کرد: ارزیابی دیگری، هفت الی هشت روز پس از کشت در مرحله اسپان (ریسه دوانی در کمپوست) انجام شد که طی آن محصول محرک رشد را در بستر اسپری کردیم. طبق بررسی انجام شده با استفاده از محرک رشد، سرعت رشد میسیلیوم افزایش پیدا کرد و طول دوره تولید قارچ به میزان چهار الی پنج روز کاهش پیدا کرد که از لحاظ کاهش هزینه های تولید برای واحدهای پرورش قارچ خوراکی بسیار با ارزش است.
دکتر اکرم صادقی، عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری طرح تصریح کرد: میکروارگانیسم های موجود در خاک، خصوصیات متفاوتی دارند که میکروارگانیسم شناسایی شده می تواند با تولید آنزیم های مختلف، روند هضم بستر سلولزی پرورش قارچ خوراکی را ارتقا داده و با تسهیل دسترسی قارچ به مواد مغذی روند رشد آنرا افزایش دهد.
به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، وی ضمن اشاره به موفقیت فرمولاسیون طراحی شده در حوزه تولید صنعتی اظهار نمود: با عنایت به ارزش اقتصادی قارچ خوراکی و تاثیر این مکمل رشد در افزایش تولید آن، فرمولاسیون ابداعی که مبتنی بر میکروارگانیسم های بومی است با استقبال و همکاری بخش صنعت به مرحله تجاری سازی رسیده که در نوع خود بی نظیر است.




منبع:

1400/03/08
11:38:21
5.0 / 5
208
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه