آیا در لبنیات کم چرب از شیر کم کیفیت استفاده می شود؟

آیا در لبنیات کم چرب از شیر کم کیفیت استفاده می شود؟ به گزارش نیو باکس یک کارشناس صنعت لبنیات اظهار داشت: نمی توان گفت برای تولید برخی محصولات از شیر خام بی کیفیت یا کم کیفیت استفاده می شود بلکه دست کم در کارخانه های تولید محصولات لبنی، تنها شیر خام کیفی وارد می شود که البته از نظر کیفیت یکسان نیست اما همه آنها در رده شیرخام باکیفیت دسته بندی می شود.



وحید مفید در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که آیا در ماست و شیر کم چرب از شیر کم کیفیت استفاده می شود؟ اظهار داشت: بطور کلی این واقعیت وجود دارد که شیرهای خام تحویلی به کارخانه ها که در دامداری ها تولید می شود، کیفیت یکسان ندارد و طبیعی است که هرکارخانه باتوجه به سطح کیفی شیرهای دریافتی دست به توزیع شیرها در خطوط مختلف محصولات خود می زند.

وی افزود: بطور مثال برای تولید شیر استریل باید از بهترین کیفیت شیرخام بهره برد ولی این بدان مدلول نیست که در تولید ماست از شیر بی کیفیت استفاده گردد. برای اینکه مطابق استاندارد ملی برای شیرخام یک حداقلی از کیفیت تعریف و توصیف شده است که کارخانه ها نمی توانند اجازه ورود هر نوع شیرخام با هر سطح کیفیت را بدهند.

این کارشناس صنعت لبنیات افزود: در حقیقت کارخانه هایی که دارای پروانه ساخت و علامت استاندارد هستند، باید استانداردهای تعریف شده در ساخت کالا را رعایت نمایند. جای تاکید است که رعایت استانداردهای تعریف شده در تولید صنعتی لبنیات بطور مدام تحت نظارت سازمان هایی چون دامپزشکی، استاندارد و غذا و دارو قرار دارد.

عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: در نتیجه نمی توان گفت برای تولید برخی محصولات از شیر خام بی کیفیت یا کم کیفیت استفاده می شود بلکه دست کم در کارخانه های تولید محصولات لبنی، تنها شیر خام کیفی وارد می شود که البته از نظر کیفیت یکسان نیست اما همه آنها در رده شیرخام باکیفیت دسته بندی می شود.

وی در ادامه اظهار داشت: واقعیتی که باید به آن توجه گردد این است که در بعضی موارد شیرخام غیرکیفی که توسط کارخانه های شیر برگشت داده می شود و در خیلی از کشورهای توسعه یافته این نوع شیر امحا بایستی امحا شود، متاسفانه راهی برخی واحدهای صنفی بدون مجوز تولید لبنیات می شود. در خیلی از واحدهای بخش تولیدات صنفی برخلاف تولید صنعتی که ذیل نظارت های سختگیرانه ای قرار دارند، متاسفانه نظارت موثری بر محصول و پروسه تولید آن وجود ندارد.

این کارشناس صنعت لبنیات با اعلان اینکه درصد چربی محصولات وابسته به نوع محصول است، اضافه کرد: برمبنای استاندارد، محصولات به کم چرب، نیم چرب، پرچرب و خامه ای تقسیم می شود که چربی آنها به ترتیب کمتر از ۱.۵درصد، ۱.۵ تا ۳ درصد، ۳تا ۶ درصد و در نهایت بیش از ۶ درصد است که برمبنای نوع محصول و وابسته به نیاز و سلیقه مصرف کننده تنظیم می شود.





منبع:

1401/01/05
13:05:01
5.0 / 5
485
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه