در گفت وگو با نیو باكس اعلام شد

توقف تولید دانش بنیان تجهیزات بومی نقشه برداری به علت عبور کابل فشار قوی

توقف تولید دانش بنیان تجهیزات بومی نقشه برداری به علت عبور کابل فشار قوی به گزارش نیو باکس یکی از شرکتهای دانش بنیان در حالیکه مبادرت به راه اندازی خط تولید صنعتی تجهیزات بومی نقشه برداری در کشور کرده است که شرکت برق منطقه ای تهران از ادامه فعالیت این شرکت به علت عبور کابل برق ممانعت به عمل آورده و تخریب این کارخانه را با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی خواهان شده است.


به گزارش نیو باکس به نقل از ایسنا، بومی سازی جی پی اس های دستی و ایستگاهی و تجهیزات نقشه برداری از زمینه های تحقیقاتی یکی از شرکت های دانش بنیان است که با همکاری گروهی از دانش آموختگان دانشگاهی در ضمن سال ها مطالعه به آنها رسیدند.
این شرکت در ادامه فعالیت خود با مجوز منطقه ویژه آزاد ویژه فرودگاه پیام با اجاره زمینی مبادرت به ساخت کارخانه ای برای تولید صنعتی این تجهیزات کردند، ولی از طرف شرکت برق منطقه ای تهران چالش هایی برای ادامه حیات این شرکت به وجود آمده است.
شهاب پورصالح، مدیر عامل یکی از شرکت های دانش بنیان در گفت و گو با ایسنا، زمینه تحقیقاتی این شرکت را طراحی و تولید کلیه تجهیزات نقشه برداری دانست و اظهار داشت: GPS های ایستگاهی و تجهیزات نقشه برداری و "توتال استیشن ها" و سایر تجهیزات نقشه برداری شامل سه پایه، شاخص و... همچون محصولات تولیدشده در این شرکت است که تا حالا این محصول به کشور وارد می شده است.
پورصالح افزود: ما یک تیم تحقیقاتی داریم که حدود ۱۰ نفر از نخبگان و دانش آموختگان کشوری هستند و درحال بومی سازی تجهیزات نقشه برداری هستند ضمن آنکه سعی شده است در این مطالعات نوآوری هایی هم در این دستگاهها داشته باشیم.
وی با تاکید بر این که پژوهشگران این شرکت تا حالا موفق به بومی سازی تجهیزات وارداتی نقشه برداری شده اند، اظهار نمود: این شرکت دانش بنیان در سال ۹۹ برای تولید و بومی سازی تجهیزات نقشه برداری در کشور با هدف صادرات آنها در منطقه ویژه اقتصادی پیام، زمینی را به مساحت ۲۲۰۰ متر مربع در اختیار گرفت و آغاز به راه اندازی کارخانه دانش بنیان در تولید تجهیزات نقشه برداری در کشور کرده است که تا حالا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.


پورصالح با تاکید بر این که از ۲۲۰۰ متر زمین دریافت شده در حدود هزار و ۹۰۰ متر آن ساختمان سازی در ۳ طبقه کاملا مجزا و مطابق استانداردهای اروپایی مجهز به پیشرفته ترین تجهیزات از قبیل خطوط تولیدی پیشرفته و اتاق های تمیز انجام شده است، افزود: این سازه تولید شده برای تولید صنعتی تجهیزات نقشه برداری است که در نوع خود در جهان در این صنعت بی نظیر است.


مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با تاکید بر این که سازه این کارخانه تا حالا ۹۰ درصد پیشرفت داشته است، افزود: در صورتیکه این کارخانه آماده بهره برداری است، مشکلی از طرف امور انتقال نیروی استان البرز زیر مجموعه شرکت برق منطقه ای تهران برای ما به وجود آمده که بنظر می رسد باید این سازه را تعطیل کنیم؛ چونکه شرکت برق منطقه ای تهران، پس از آن که ما در این محوطه با مجوز منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه پیام مبادرت به ساختمان سازی کردیم، پس از یکسال متوجه شده کابل برق فشار قوی ۶۷ هزار ولت از یک متری آن عبور می کند.


وی افزود: برمبنای ادعایی که از طرف شرکت برق منطقه ای تهران اعلام شده، دولت مالک حریم کابل های برق تا شعاع دو متری است.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، اظهار نمود: این در حالیست که ما نقشه های سازه این کارخانه را به منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه پیام ارائه و مجوزهای لازم را دریافت کردیم و برمبنای آن مبادرت به ساختمان سازی شد و پس از حدود یک سال کار مداوم، "امور انتقال نیروی استان البرز" متوجه عبور این کابل از این منطقه شده است.
وی تصریح کرد: به ما اعلام گردید که پیمانکار با دریافت ۵۵۰ میلیون تومان، مبادرت به جابه جایی این کابل خواهدنمود و این سوال مطرح می شود که زمینی که استیجاری است، چرا ما باید این مبلغ را برای جابه جایی کابل برق پرداخت نماییم. همین طور به ما اعلام شده که در اطراف ساختمان کارخانه، دیوار نسازیم و این امر باتوجه به گرانقیمت بودن قطعات و تجهیزات تولیدی ما امکان پذیر نیست. مگر کارخانه ای در جهان وجود دارد که دیوار نداشته باشد؟
پورصالح افزود: این زمین بصورت اجاره ۲۵ ساله از طرف منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه پیام در اختیار این شرکت قرار داده شده است که پس از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی، اعلام گردید که کابل ۶۷ کیلوولت فشار قوی در مجاورت این کارخانه است و درخواست تخریب دیوار کارخانه را دارند، یعنی بجای جمع آوری کابل درخواست تخریب دیوار کارخانه را دارند.
این محقق حوزه فناوری اشاره کرد: تا حالا برای ساخت این محوطه ۲۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری و حدود ۱۵ میلیارد تومان جهت واردات تجهیزات زیر ساختی جهت راه اندازی این کارخانه پرداخت شده است.


پورصالح با اعلان اینکه با راه اندازی این کارخانه زمینه اشتغال دانش بنیان حداقل حدود ۴۰ نفر از دانش آموختگان کشور فراهم خواهد شد و حداقل حدود ۱۰ میلیون دلار سالانه صرفه جویی ارزی برای مملکت در پی خواهد داشت، اظهار نمود: این کارخانه در سه طبقه تولید شده که قسمتی از طبقه اول به الکترونیک و تولید محصولات الکترونیکی و اپتیکی اختصاص یافته است و بخش دیگر آن به تجهیزات صنعتی اختصاص دارد.
مجری طرح افزود: طبقه دوم این کارخانه هم به محیط دانشگاهی تبدیل خواهد شد تا در آن با برگزاری دوره های پودمانی آموزش های لازم را به فعالان این عرصه ارائه دهیم. این نخستین کارخانه جامعی است که کلیه تجهیزات نقشه برداری از قبیل تجهیزات جانبی تا دستگاه های پیشرفته در آن تولید می شود که متاسفانه با این اقدام، اجرای این برنامه ها ناکام خواهد ماند.
وی افزود: همه این اقدامات در حالی است که متاسفانه به سبب عبور کابل برق فشار قوی از زمین این شرکت، با وجود سرمایه گذاری های زیادی که شده و خرید تجهیزات خارجی در وضعیت تحریم، با ایجاد چالش هایی از طرف شرکت برق منطقه ای تهران، عملیات اقتصادی بنا به درخواست آنها و منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه پیام، متوقف شده است و بدین سان عبور این کابل، زمین مورد بهره برداری ما را از حیز انتفاع، ساقط کرده است.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان ابراز امیدواری کرد که با دلسوزی مسؤولان، کارخانه این شرکت دانش بنیان که در نوع خود در ایران و غرب آسیا بی نظیر است و می تواند در صورت راه اندازی حداقل سبب سالی ۱۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی شود و نقش مهمی هم در صادرات حتی به کشورهای اروپایی ایفا کند، با رفع مشکلات، هر چه زودتر به بهره برداری برسد.



1401/04/05
11:52:05
3.3 / 5
526
تگهای خبر: استاندارد , اقتصاد , تولید , خرید
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
احمد یوسفی:
به نظر من باید مدیر عامل برق منطقه ای تهران را باید محاکمه کرد
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه