رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ عنوان كرد

قیمت قارچ افزایش نخواهد یافت

قیمت قارچ افزایش نخواهد یافت به گزارش نیو باکس، رییس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی با اشاره به اینکه  قیمت قارچ خوراکی افزایشی نخواهد یافت، اظهار داشت: در صنعت قارچ نیروی دارای مهارت درحال کاهش است و اتباع افغانستانی30 درصد سهم اشتغال در این بخش را بر عهده گرفته اند.


به گزارش نیو باکس به نقل از ایسنا، مهدی رجبی در نشست خبری که ظهر امروز برگزار شد، اظهار داشت: سرانه مصرف قارچ در دنیا ۴.۵کیلوگرم است در صورتیکه سرانه مصرف قارچ در کشور ما سال ۱۴۰۱ تازه ه ۲.۵ کیلو رسیده است.
وی با اعلان اینکه انجمن قارچ خرید تضمینی را در دستور کار قرار داده است، اظهار داشت: به علت این که قارچ محصول فساد پذیر است امکان این که تولیدات امروز در ایام بعد فروخته شود وجود ندارد و دلالان از این شرایط سوء استفاده می نمایند و محصولات را با قیمت پایین خریداری می کنند. در امتداد پشتیبانی از تولیدکنندگان واحدی به نام حمایتی ایجاد کردیم که با سرمایه گذاری تولید کننده ها کمک می نماید زمانی که محصول بازار خوبی ندارد خرید تضمینی بصورت مستمر صورت گیرد.
رییس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی کشور اضافه کرد: همین طور با واحدهای کشت و صنعت برای تامین مواد اولیه قارچ یعنی کمپوست رایزنی هایی شده است. کمپوست از کاه، کود مرغی و ضایعات بخش کشاورزی و... تشکیل می شود. بیش از ۸۰ درصد مواد اولیه ضایعات بخش کشاورزی است.
وی اشاره کرد: سال قبل رایزنی خوبی با بازرگانان در زمینه تره بار برای صادرات قارچ به کشورهای حاشیه خلیج فارس همچون امارات، عمان، کویت و عراق انجام شده و هر ماه حدود ۹۰۰ تا هزارتن صادرات داریم که ارزش آن حدود ۱۲ میلیون دلار است.
رجبی با اعلان اینکه صادرات قارچ در کشور بصورت حرفه ای صورت نمی گیرد، اظهار داشت: مجوز مختص به صادرات قارچ وجود ندارد بلکه مجوز صادرات محصولات تره بار صادر می شود که قارچ نیز یکی از محصولات صادراتی است.
بگفته وی یکی از اشکالات ما در صادرات قارچ این است که محصولات صادر می شوند ولی بجای دلار، ریال دریافت می نماییم.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش به قیمت قارچ نیز اشاره نمود و اظهار داشت: قیمت قارچ فله بصورت عمده فروشی کیلویی ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان و قیمت خرده فروشی آن ۶۵ تا ۷۰ هزارتومان است.
رییس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی کشور با اعلان اینکه سال ۱۴۰۱، حدود ۲۱۰هزارتن قارچ در کشور تولید شد، اضافه کرد: پیش بینی می نماییم امسال باتوجه به ورود واحدهای جدید میزان تولیدات ۲۲۵هزارتن هم برسد البته اگر بتوانیم صادرات را ارتقا دهیم تولید نیز افزایش خواهد یافت.
ایشان سپس اظهار داشت: بطور کلی می توان اظهار داشت که مواد اولیه تولید قارچ ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش قیمت داشته است که این افزایش ها منجر به افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت محصول نهایی خواهد شد. بااینکه ابتدای سال قبل نرخها را ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش دادیم اما امسال تصمیم داریم نرخها را تغییر ندهیم.
بگفته این فعال بخش خصوصی حدود ۹۵درصد بارهای ورودی به تهران را رصد می نماییم و بین ۵ تا ۷درصد قارچ های موجود در کشور توسط واحدهای بدون پروانه تولید می شوند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا همه قارچ های موجود دربازار از سلامت برخوردار می باشند یا خیر؟ اظهار داشت: حدود ۴۰۰۰ نوع قارچ در طبیعت داریم که از این مقدار ۴۰ نوع قارچ خوراکی هستند و مابقی قابل خوردن نیست. در کشور ما گونه های سمی قارچ شناخته نشده است ولی تا حد ممکن به مردم سفارش می نماییم که از قارچ های کنار خیابان یا قارچ های صحرایی، جنگلی و کوهی استفاده نکنند برای اینکه سمی بودن یا نبودن آن با چشم غیر مسلح قابل تشخیص نیست و باید حتما آزمایش شوند. قارچ هایی که در واحدهای صنفی تولید می شوند کاملاً سالم هستند. همین طور سفارش می نماییم که مردم از قارچ های بسته بندی استفاده و قارچ های فله را از فروشگاههای معتبر خریداری کنند.
وی همین طور اشاره کرد: در فصل بهار ترجیحا از مغازه هایی که قارچ های صحرایی، کوهی وجنگلی عرضه می کنند، خرید نکنند.
رجبی در بخش دیگری از صحبت هایش به صنایع فرآوری و تبدیلی در این صنعت اشاره نمود و اظهار داشت: سال قبل یک میلیون تن کمپوست و ۲۱۰ هزارتن قارچ تولید شد. بیش از ۳۰۰۰ تن قارچ به صنایع رفت که رشد ۵۰درصدی نسبت سال قبل داشت. همین طور مقرر است سال آینده چند واحدهای فرآوری قارچ راه اندازی و محصولاتی چون قارچ پخته شده، کنسرو، قارچ خشک شده، پودر قارچ و چیپس نیز تولید شود.
رییس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی با اشاره به مشکلات پیش روی این صنعت اظهار داشت: از نظام مهندسی کشاورزی درخواست کردیم که تشکل قارچ در قسمتی از پروسه صدور مجوزهای جدید و تمدید مجوزهای قدیمی واحدهای صنفی باشد اما هنوز هیچ پاسخی نگرفته ایم. یعنی ما به عنوان تشکل فعال در این بخش از تعدادی از واحدهای جدید فعال در زمینه قارچ بی خبریم. سال قبل بیش از ۴۰ تا ۴۵ واحد در سطح استان تهران از مجوز گرفتن شده در امتداد ایجاد واحد تولید قارچ استفاده کردند و فعالیتی نداشتند.
وی افزود: اساسا اگر انجمن از این پروسه آگاه بود نظارت ها بیشتر می شد. همین طور تعدادی از واحدها برای تولید قارچ مجوز گرفتند اما آن واحد آنقدر غیر استاندارد بودند که نتوانستند به تولید و راندمان مناسب برسند و تسهیلات دریافتی را پس دهند. در حقیقت وقتی تشکل از میزان تولید واحدها اطلاع داشته باشد می توانو عرضه و تقاضا را کنترل کند و تولیدکنندگان گرفتار مشکل نخواهد شد.
رجبی اشاره کرد: نیروی دارای مهارت در صنعت قارچ به شدت درحال کاهش است که این زنگ خطری برای این بخش است. در حقیقت می توان گفت اتباغ افغانستانی ۳۰درصد اشتغال در بخش قارچ کشور را برعهده گرفته اند.
او در آخر اظهار داشت: ۳۵ درصد قارچ های کشور در استانهای تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی و قزوین تولید می شود.




منبع:

1402/01/30
21:34:34
5.0 / 5
598
تگهای خبر: استاندارد , بازار , بسته بندی , تسهیلات
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه