معاون ارتقای كسب و كارهای بین المللی:

هدفگذاری صادرات ۶۰ میلیارد دلاری در سال ۱۴۰۲

هدفگذاری صادرات ۶۰ میلیارد دلاری در سال ۱۴۰۲ به گزارش نیو باکس، معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: با رفع مشکلات زیرساختی مانند بحث لجستیک، صادرات ما از 60 میلیارد دلار نیز فراتر می رود.



به گزارش نیو باکس به نقل از سازمان توسعه تجارت، محمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت به حضور در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر به بیان گزارش عملکرد یکسال گذشته این سازمان پرداخت.
وی بابیان این که سال قبل رکورد صادرات کشور شکسته شده است اظهار داشت: سال ۱۴۰۱ عددی بیش از حدود ۵۳ میلیارد دلار صادرات داشتیم که این مهم با حمایت قوای ۳ گانه، حمایت و تحرک بخش خصوصی و حمایت دستگاه های پشتیبان رقم خورده است.
قنادزاده گسترش دامنه ارتباط تجاری با کشورهایی که قبل از این به آنها توجه نمی شد را علت اصلی این اتفاق خواند و اضافه کرد: از شروع دولت سیزدهم اهتمام شد با افزایش تحرک در تجارت خارجی و هدف گذاری تجارت با کشورهای همسایه، قاره آفریقا و آمریکای جنوبی افزایش صادرات رقم بخورد.
به گفته وی افزایش دامنه تجارت، تبادل هیأت های تجاری و برگزاری نمایشگاه های مختلف به رسیدن به این عدد کمک کرده است.
معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت در پاسخ به این پرسش که چه مقدار از صادرات ما در آمارها ذکر نمی شود اظهار داشت: تمام آمار صادرات و انواع آن در آمار گمرک موجود است اما فراموش نکنیم که صادرات خدمات ما در این آمار لحاظ نمی گردد.
وی با اعلان اینکه سال قبل ۱۲ میلیارد دلار صادرات احصاء شده خدمات داشتیم اظهار داشت: اطلاع داریم که این عدد بسیار بالاتر از ۱۲ میلیارد دلار است که شامل خدماتی مانند گردشگری، گردشگری سلامت، ترانزیت، کالاهای خلاق، خدمات فنی و مهندسی و … می شود.
قنادزاده همین طور از پیشنهاد سازمان توسعه تجارت به مجلس برای تعیین کد صادراتی این محصولات آگاهی داد و اظهار داشت: با تعیین کد، آمار صادرات خدمات نیز در آمار کلی صادرات ذکر می شود.
وی همین طور درباب توان صادرات کشور اظهار داشت: تولید داخل نشان میدهد که توان ما چند برابر صادراتی است که حالا به انجام می رسد. همانگونه که مقام معظم رهبری نیز فرمودند در بازاریابی مشکل داریم.
معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت افزود: همین طور زیرساخت های ما نیز متوازن با توان صادراتی گسترش نیافته است. بطور مثال ما مشکل لجستیک داریم و هر چقدر هم تولید داشته باشیم اما ظرفیت لجستیک ما اجازه افزایش صادرات را نمی دهد.
وی با برشمردن عارضه های تجارت کشور اظهار داشت: همانگونه که مقام معظم رهبری نیز فرمودند در موضوع تجارت نیاز به تحول داریم؛ حالا مقاصد عمده صادراتی ما به حدود ۶ کشور منتهی می شود که باید همانگونه که ایشان فرمودند با دخیل کردن کشورهای همسایه، آمریکای جنوبی و آفریقا آنرا گسترش دهیم. البته از شروع دولت سیزدهم این مهم در دستور کار قرار گرفته و همین جهش صادراتی نیز ماحصل این اتفاق است.
قنادزاده اضافه کرد: عمده سبد صادراتی ما نیز مربوط به محصولاتی می شود که در زنجیره ارزش رتبه های پایینی دارند و به همین دلیل ما برای تشویق به صادرات کالاهای صنعتی، فناوری، تکنولوژی و دانش بنیان برنامه ویژه تهیه کردیم و اهتمام داریم با سیاستگذاری ها و تعیین مشوق ها سبد را تغییر دهیم.
وی با انتقاد از بی توجهی به صادرات خدمات در سنوات گذشته اظهار داشت: در یک بسته حمایتی که در اختیار وزیر صمت قرار دادیم برنامه مدونی از حمایت و تشویق با سیاست گذاری برای بحث خدمات در نظر گرفته ایم.
معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت با اعلان اینکه این سازمان برنامه دارد تا در سال جدید تعداد رایزن های تجاری را از ۱۶ به ۲۵ برساند اظهار داشت: برای تغییر سبد صادراتی بوسیله برگزاری نمایشگاه ها در بازارهای نوظهور و کشورهای همسایه، آمریکای جنوبی و آفریقا برنامه ریزی شده است و مراکز تجاری نیز به همین دلیل پای کار هستند.
وی پاسخ به سوالی درباب راه اندازی خطوط کشتیرانی و هوایی به آفریقا اظهار داشت: ظرف یکی دو ماه آتی خط کشتیرانی شمال آفریقا کار خودرا شروع می کند و همین طور تملک کشتی برای خط کشتیرانی غرب آفریقا نیز در حال انجام می باشد و این خط نیز تا نیمه سال ۱۴۰۲ راه اندازی می شود. همین طور پیگیر راه اندازی خطوط هوایی نیز هستیم.
قنادزاده هدف گذاری صادرات کشور در سال ۱۴۰۲ را رسیدن به صادرات ۶۰ میلیارد دلاری عنوان نمود و اظهار داشت: در صورت رفع موانع زیرساختی از عدد ۶۰ نیز عبور خواهیم کرد.

1402/02/01
17:10:48
5.0 / 5
570
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تجارت , تكنولوژی
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه