پرورش سبز آرتمیا برای صنعت آبزی پروری با استفاده از پساب سیستم های آب شیرین کن

پرورش سبز آرتمیا برای صنعت آبزی پروری با استفاده از پساب سیستم های آب شیرین کن به گزارش نیو باکس، فناوران یکی از شرکتهای فناور بر مبنای پساب سیستم های آب شیرین کن ها طرح هایی را برای پرورش آرتمیا بعنوان یکی از چالش های جهانی صنعت آبزی پروری پیاده سازی کردند.


به گزارش نیو باکس به نقل از ایسنا، یکی از شرکتهای فناور با هدف عرضه خدمات در عرصه تولید و پرورش آرتمیا و عرضه مشاوره در این عرصه با تجربه ۳۰ سال خود بوجود آمد و توانست طیفی از محصولات مختلف آرتمیا را نظیر سیست (تخم) خشک آرتمیا، سیست دکپسوله آرتمیا، جنین آرتمیا و بیومس منجمد آرتمیا را تولید نماید.
در ایران صنعت آبزی پروری بخصوص پرورش ماهیان سردآبی، گرم آبی، میگو، ماهیان دریایی، خاویاری و ماهیان زینتی رشد قابل توجهی داشته و این در شرایطی است که میزان تولید سیست آرتمیا در ایران هم اکنون حدود ۲ تن و مقدار تولید بیومس آن حدود ۳۰ تن و مراکز تکثیر و پرورش میگو، ماهیان دریایی، خاویاری و زینتی سالانه حدود ۴۵ تن سیست و ۲۰۰ تن بیومس آرتمیا نیاز دارند.
از طرفی میزان تولید و پرورش میگو و ماهیان در کشور در سالهای اخیر روند صعودی داشته است که این به نوبه خود میزان مصرف آرتمیا را افزایش خواهد داد. ازاین رو در طرح اجرا شده در این شرکت با به کارگیری روش ها و تکنولوژی های نوین، تلاش بر آن است تا نیازهای داخلی برای تهیه و تأمین آرتمیا برای توسعه این صنعت پاسخ داده شود.
یکی از منابع آبی بسیار مهم برای پرورش آرتمیا، پساب خروجی از تاسیسات آب شیرین کن ها است. اهمیت این مورد از آن است که الان طرح های تأمین آب گوناگونی برای رفع نیاز استانهای جنوبی، مرکزی و شرقی کشور از راه شیرین سازی آب خلیج فارس و دریای عمان در حال اجرا می باشد. با اجرای این پروژه های بزرگ شیرین سازی آب دریا حجم وسیعی از پساب با شوری دو برابر تولید می شود که باید با صرف هزینه بسیار بالایی از راه لوله گذاری در بستر دریا در مناطق عمیق تر دریا رهاسازی شود، در حالیکه از این پساب میتوان برای پرورش و تولید محصولات استراتژیک صنعت آبزی پروری یعنی آرتمیا بهره برد.
همینطور در سالهای گذشته این شرکت طرح های تحقیقاتی و نیمه صنعتی تولید و فرآوری آرتمیا را در استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان، کرمان، فارس، آذربایجان شرقی و غربی اجرا کرده، ولی با عنایت به وسعت کم تولید، تنها بخش کوچکی از نیاز کشور را تأمین کرده است.
آرتمیا محصول استراتژیک صنعت آبزی پرروری است و غذای اصلی مراحل اولیه نوزادان میگو، ماهیان دریایی، خاویاری و زینتی است و هیچ جایگزین دیگری ندارد؛ ازاین رو آرتمیا چالش بزرگ صنعت آبزی پروری در ایران و کل دنیا به حساب می آید و از طرفی هزینه خرید آرتمیا باکیفیت هم بسیار بالا است. در این طرح برای پرورش آرتمیا از پساب آب شیرین کن ها استفاده خواهد شد که خود، مشکل نحوه دفع این پساب را مرتفع خواهد نمود.
صنعت میگو، ماهیان دریایی و خاویاری و زینتی به طورکامل وابسته به آرتمیا است که متاسفانه به دلیل تولید کم هم اکنون حدود ۹۵ درصد نیاز کشور با صرفه هزینه های بالایی در سال از خارج خریداری می شود؛ ازاین رو پرورش آرتمیا یکی از فعالیتهای پردرآمد تولیدی است که می تواند علاوه بر تأمین کلیه نیازهای داخلی برای توسعه صنعت آبزی پروری، اشتغال مولدی را هم برای جوانان در کشور ایجاد نماید.
این شرکت به دنبال آن است تا با راه اندازی مزارع و استخرهای پرورش آرتمیا به تولید سالانه ۵۰ تن سیست و ۲۰۰ تن بیومس آرتمیا فرانسیسکانا برسد. در نخستین گام این برنامه، راه اندازی مزارع ۳۰۰ هکتاری آرتمیا را با استخرهایی به ابعاد ۲۰۰ هکتار برنامه ریزی نموده است.




منبع:

1403/01/22
12:50:40
5.0 / 5
186
تگهای خبر: تكنولوژی , توسعه , تولید , خدمات
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه