معاون حجتی اعلام كرد:

هر ایرانی سالانه 200 عدد تخم مرغ می خورد، رشد 11 درصدی تولید

هر ایرانی سالانه 200 عدد تخم مرغ می خورد، رشد 11 درصدی تولید به گزارش نیو باكس معاون وزیر جهاد كشاورزی با اشاره به اینكه مصرف سرانه تخم مرغ در كشور سالانه 200 عدد است، اظهار داشت: پیش بینی می شود تولید این محصول، امسال 11 درصد افزایش یابد.



به گزارش نیو باكس به نقل از وزارت جهاد كشاورزی، مرتضی رضایی به مناسبت روز جهانی تخم مرغ گفت: بیشتر از دو دهه است كه كشورهای پیشرو در تولید تخم مرغ در دنیا دور هم جمع شده اند و به واسطه ارزش غذایی تخم مرغ، یك روز را به منظور ترویج مصرف این ماده غذایی در دنیا به نام «روز جهانی تخم مرغ» معرفی كرده اند و دومین جمعه ماه اكتبر را به این روز اختصاص داده اند.
وی اضافه كرد: در ایران با عنایت به اینكه در نخستین سال برگزاری مراسم روز جهانی تخم مرغ مصادف با نهم اكتبر بوده، هرسال همان روز را كه ۱۷ مهر است به روز ملی تخم مرغ اختصاص داده ایم.
رضایی با اشاره به اهمیت بالای تخم مرغ بعنوان یك ماده مغذی مهم در زنجیره غذایی اشاره كرد: تخم مرغ یكی از معجزات غذایی است، بطوریكه در همین ماده غذایی حدود ۵۵ تا ۶۳ گرمی تمام مواد مورد نیاز یك ارگانیسم تأمین شده است.
وی اضافه كرد: یك تخم مرغ بعد از ۲۱ روز بدون ارتباط با هیچ جای دنیا، تبدیل به جوجه می شود كه نشان داده است این ماده غذایی چقدر كامل است؛ این در شرایطی است كه در آنالیز تركیبات شیمیایی و غذایی، تخم مرغ همه مواد غذایی مورد نیاز را به اندازه كافی دارد؛ به طوریكه ۶.۳ گرم پروتئین، ۵ گرم چربی غیرمضر، حدود ۲۰۰ میلی گرم كلسترول و ویتامین های محلول در چربی به اندازه نیاز روزانه بدن انسان در زرده تخم مرغ موجود است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی، اظهار داشت: تخم مرغ تا دو هفته بعد از تولید نیاز به نگهداری در یخچال ندارد؛ اما مواد غذایی دیگر مانند گوشت و سبزی بعد از چند ساعت فاسد می شود.
رضایی در ارتباط با جایگاه ایران در تولید تخم مرغ اشاره كرد: جایگاه ایران در سال های پس از انقلاب رشد بسیار خوبی داشته است، در سال های اول انقلاب ما واردكننده تخم مرغ بودیم؛ اما در چند سال اخیر ما صادركننده این محصول هستیم.
وی اضافه كرد: برمبنای آمار و اطلاعات كارشناسان، در سال گذشته، حدود ۹۰۰ هزار تن تخم مرغ در كشور تولید شده كه نزدیك به ۹۰ درصد آن توسط واحدهای صنعتی و ۱۰ درصد توسط مرغان بومی و سایر ماكیانی كه در روستاها پرورش می یابند، تولید شده است.
پیش بینی رشد ۱۱ درصدی تخم مرغ در سالجاری
رضایی افزود: پیش بینی امسال ما این است كه این عدد به یك میلیون تن برسد كه این به مدلول رسیدن به ۱۱ درصد رشد در تولید است.
وی اضافه كرد: رشد جمعیت ایران در سال كمتر از ۱.۲ درصد است و ۱۱ درصد رشد در تولید تخم مرغ یك دستاورد بزرگ در این صنعت شمرده می شود.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی درباب رتبه ایران در تولید تخم مرغ در دنیا اذعان داشت: ما از نظر حجم تولید پنجمین كشور در آسیا و دهمین كشور در دنیا هستیم و رتبه دار محسوب می شویم.
وی اضافه كرد: اگر آنفولانزای فوق حاد در سه سال پی در پی، مرغداری های كشور را درگیر نمی كرد، رتبه بالاتری داشتیم البته خسارات آن به سرعت جبران شده است؛ البته در آن سال ها با مدیریت درست و واردات بسیار جزئی بازار كنترل شد و با همت تولیدكنندگان و تلاش بسیار توانستیم از بحران عبور نماییم.
رضایی با تاكید بر سلامت تغذیه ای تخم مرغ و ضرورت فرهنگ سازی برای مصرف این ماده غذایی اشاره كرد: یكی از برنامه های روز ملی تخم مرغ ترویج مصرف این ماده غذایی است. در محافل علمی تخم مرغ را به خاطر كلسترول، غذای سالمی نمی دانستند و حدود ۲۰ سال است كه این فرضیه در دنیا رد شده است.
وی اضافه كرد: كشورهایی مانند ژاپن و هند بیشتر از ما مصرف تخم مرغ دارند اما میزان بیماری قلبی و عروقی در این كشورها بالا نیست و در هیچ آزمایشگاهی این فرضیه كه كلسترول تخم مرغ موجب افزایش كلسترول خون می شود، اثبات نشده است و مردم می توانند بدون نگرانی از آن استفاده كنند.
مصرف سرانه تخم مرغ در سال ۲۰۰ عدد است
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی در ارتباط با میزان مصرف تخم مرغ در كشور عنوان كرد: اگر مقدار تخم مرغ تولید كشور را بر میزان جمعیت ۸۳ میلیون نفری كشور تقسیم نماییم، حدود ۲۰۰ عدد تخم مرغ در سال توسط هر ایرانی مصرف می شود كه كمتر از یك عدد تخم مرغ برای هر نفر است.
وی اضافه كرد: ما به جهت اینكه این ۲۰۰ عدد را به ۳۶۵ عدد در سال برسانیم، راه طولانی را باید طی كنیم؛ البته اگر با همین سرعت رشد راه را ادامه دهیم به اهداف خود خواهیم رسید.
رضایی با تاكید بر ضرورت تقدیر از تولیدكنندگان تخم مرغ اظهار داشت: شاید خود تخم مرغ اصالت نداشته باشد؛ اما تولیدكننده آن اصالت دارد و باید در سال حداقل یك دفعه از تولیدكننده ای كه در شرایط بسیار سخت، با انواع ریسك ها و خطرات بیماری ها و با حجم نقدینگی بسیار بالا تولید را انجام داده تقدیر نماییم كه كار بسیار بزرگ و جهادی در دو سال اخیر انجام داده اند.
وی در ارتباط با مدت زمان تولید تخم مرغ بیان كرد: تولید تخم مرغ حداقل ۱۸ ماه از زمان برنامه ریزی تا خروج از سالن تولید، زمان می برد؛ این در شرایطی است كه مرغ هایی كه در سالن های تولید در حال تولید تخم مرغ هستند از دو سال و نیم قبل برای تولید امروز برنامه ریزی شده اند.
رضایی اضافه كرد: تولید تخم مرغ طبق یك زنجیره از گله های اجداد، گله های مادر، جوجه های یك روزه تخم گذار و نهایتاً تخم مرغ، بسته بندی و زنجیره های وابسته مانند سردخانه برنامه ریزی شده كه این روند حدود ۲ سال و نیم زمان می برد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی در ارتباط با نوسانات میزان مصرف تخم مرغ در سال اذعان داشت: تولید تخم مرغ به صورت خطی است و مرغ های داخل قفس ها به اندازه خود تولید می كنند و كم وزیاد نمی گردد اما مصرف متغیر است، بعنوان مثال در روزهای عید مصرف تخم كاسته می شود، در شش ماهه دوم سال مصرف ۶۰ درصد و در شش ماهه نخست سال ۴۰ درصد است، بدین سبب برای تنظیم بازار تخم مرغ باید هوشمندانه برنامه ریزی و تصمیم گیری شود.
صادرات حدود ۱۴ هزارتن تخم مرغ در سالجاری
وی در ارتباط با صادرات تخم مرغ اظهار نمود: با تلاش هایی كه توسط وزارت جهاد كشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت، ممنوعیت صادرات تخم مرغ لغو شد. به منظور تنظیم بازار و نوسانات عرضه و تقاضا باید دسترسی به بازارهای صادراتی محیا باشد تا در صورت مازاد تولید، محصول از بازار بیرون رود.
رضایی اضافه كرد: حدود سه ماه است كه موافقت برای صادرات ابلاغ گردیده و حدود ۱۴ هزار تن صادرات تخم مرغ انجام شده است اما سال های طلایی هم داشتیم كه تا ۸۰ هزار تن هم صادرات انجام می شد.
وی درباب ظرفیت های تولید تخم مرغ در كشور بیان كرد: اگر مرغداری های مرغ تخم گذار كشور به صورت هماهنگ آغاز به تولید كنند حدود یك میلیون و ۳۰۰ هزار تن ظرفیت تولید تخم مرغ صنعتی داریم.
معاون امور دام وزارت جهاد كشاورزی اضافه كرد: سال قبل حدود ۸۰۰ هزار تن تخم مرغ صنعتی و حدود ۱۰۰ هزار تن هم تولید تخم مرغ بومی داشتیم كه امسال هم اكنون تولید تخم مرغ صنعتی به ۹۰۰ هزار تن رسیده و تا تكمیل ظرفیت ۴۰۰ هزار تن فاصله داریم.
رضایی درانتها اظهار نمود: شرایط اقتصادی لازم فراهم شده و اگر مرغداری ها به چرخه تولید بیایند، این توانایی وجود دارد كه به ظرفیت تولید حداكثری برسیم.


منبع:

1398/07/17
14:34:50
5.0 / 5
4906
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه