رییس اتاق بازرگانی ایران و چین پاسخ داد:

چه كسانی بیشترین لطمه را از كرونا دیدند؟

چه كسانی بیشترین لطمه را از كرونا دیدند؟ نیو باكس: رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین معتقد می باشد در شرایط فعلی، دولت باید با ارزیابی دقیق از میزان لطمه وارد شده به بخش های مختلف، از اقشاری كه بیشترین لطمه را دیدند، حمایتی هدفمند داشته باشد.


مجیدرضا حریری در گفت و گو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش كه آیا دولت های مختلف جهان راهبردی واحد در مقابل لطمه های اقتصادی كرونا دارند، اظهار داشت: در چنین شرایطی آنچه كه قطعی است، ضرورت ورود دولت ها به عرصه و پشتیبانی از اقتصاد و اقشار مختلف جامعه شان است؛ اما اینكه این شیوه حمایت چگونه اجرایی شود، اساسا بسته به موقعیت اقتصادی هر دولت و شرایط داخلی كشورهاست.
بگفته وی، آنچه كه چین اجرایی كرده لزوما با آنچه كه در آمریكا اجرا می شود یكی نیست. از طرف دیگر برای مثال بسته دو هزار میلیارد دلاری حمایتی دولت از اقتصاد آمریكا باتوجه به حجم و گستردگی اقتصاد این كشور حتی می تواند از عدد ۱۰۰ هزار میلیارد تومان ما در داخل ایران نیز كوچك تر باشد. بدین جهت نمی توان نقشه دولت ها برای مقابله با كرونا را ثابت دید یا از آنها الگوبرداری كرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، با اعلان اینكه در ایران دو قشر و گروه بیشترین لطمه را دیده و نیاز به حمایت دارند، اظهار نمود: یكی از این اقشار، حقوق بگیران ثابت همچون كارگران و كارمندان هستند كه باتوجه به موقعیت اقتصادی به وجود آمده، احتمال بیكار شدنشان وجود دارد. در چنین موقعیتی، دولت اعلام نموده كه به كارفرمایان برای جلوگیری از اخراج نیروهایشان وام می دهد. این روش شاید كارایی كم تری دارد و احتمال ایجاد فضای رانت را نیز بالا می برد. در صورتیكه اگر روی بیمه بیكاری سرمایه گذاری نماییم، پشتیبانی از كارگران به شكل مستقیم انجام می گیرد تا این قشر بتوانند این دوران را پشت سر بگذارند.
حریری افزود: گروه دومی كه نیاز جدی به حمایت دارند فعالان در عرصه خدمات هستند. بخش قابل توجهی از اقتصاد ما را بخش خدمات مدیریت می كند و اگر ما تولید را دریابیم اما خدمات را فراموش نماییم، عملا اقتصاد ما از حركت می ایستد. شركت های فعال در حوزه های توزیع خدمات باید فعال بمانند و در این دوره از آنها حمایت جدی شود.
بگفته وی، كارگران روزمزد، صاحبان مشاغل فصلی و افرادی كه درآمد ثابت ندارند و در این دوره لطمه دیده اند نیز دیگر اولویت جدی در حمایت ها به شمار می روند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در پاسخ به این پرسش كه آیا منابع مالی دولت، امكان پشتیبانی از این اولویت ها را فراهم می آورد، اظهار داشت: دولت ما باتوجه به تحریم ها و مشكلات، قبل از كرونا نیز با محدودیت منابع مالی مواجه بود و امروز باید دید برای این حمایت چه منابعی فراهم خواهد شد. ما در بعضی مشكلات اقتصادی، نیاز به راهكارهای سیاسی داشتیم و با ورود كرونا این امید وجود دارد كه با همدلی و هم نظری، تصمیماتی اتخاذ شود كه به ورود منابع مالی به كشور و كاهش مشكلات تحت تاثیر این ویروس كمك نماید.
به گزارش نیو باكس به نقل از ایسنا، بعد از همه گیر شدن كرونا، خیلی از دولتها اعلام نموده اند كه بمنظور جلوگیری از تبعات اقتصادی ناشی از آن، به اقتصادشان منابع مالی جدید تزریق می كنند.
در ایران نیز دولت اعلام نموده در كنار برخی تسهیلات، منابع مالی جدیدی را به اقتصاد وارد خواهدنمود.




منبع:

1399/01/12
15:03:16
5.0 / 5
3387
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه