یك استاد دانشگاه مطرح كرد

اثرات ریزش بورس در سال 99 می توانست کمتر شود

اثرات ریزش بورس در سال 99 می توانست کمتر شود به گزارش نیو باکس، عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار داشت: اگر در سالهای گذشته بر مفهوم سواد مالی و توسعه آموزش تصمیم گیری صحیح مالی بیشتر تمرکز شده بود خروجی نامطلوب بازار بورس در سال ۱۳۹۹ را با شدت کمتری شاهد بودیم.


علی نمکی در گفتگو با ایسنا، در حاشیه پنجمین همایش انجمن مالی ایران اظهار داشت: ارتقای جایگاه بازار سرمایه منوط به افزایش سواد مالی است و رشد دانش در توسعه فرهنگ سهامداری بسیار اهمیت دارد.
وی ادامه داد: بعد از گذشت سال ها از فعالیت بازار سرمایه در کشور احتیاج به تمرکز بر یافتن راهکارهایی جهت توسعه اثرگذاری نهادهای عمومی و خصوصی دراین زمینه مساله ای اجتناب ناپذیر است. باآنکه نباید تاثیر سایر پارامترها همچون مؤلفه های سیاسی و فرهنگی را که خارج از تسلط عالمان و عاملان حوزه بازار سرمایه است نادیده گرفت، ضروری است به مبحث سواد مالی بشکلی کل نگر و میان رشته ای نگاه کرد که در واقع از علوم خیلی از جمله روانشناسی، ریاضیات و … در کنار علم مالی بهره می برد. از طرفی عواملی همچون توسعه ابزارها و محصولات جدید مالی و سرعت شگرف تغییرات در دنیای اقتصادی هم اهمیت توسعه این دانش را دوچندان می کند.
نمکی اشاره کرد: البته وقوع هر بحران و یا اصطلاحاً «ترکیدن حباب مالی» خود یکی از عوامل توسعه استفاده از ابزار سواد مالی بوده است، گو اینکه اگر در کشور ما هم در سالهای قبل بر این مفهوم و توسعه آموزش تصمیم گیری صحیح مالی بیشتر تمرکز شده بود خروجی نامطلوب بازار بورس در سال ۹۹ را با شدت کمتری شاهد بودیم.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه توسعه کشور اتفاق نمی افتد مگر اینکه بر اساس ریل گذاری صحیح علمی مبتنی بر تجربیات گذشتگان باشد اضافه کرد: بر این اساس باید رابطه بین علم و حرفه مالی تقویت شود. در واقع باید برای مسائل واقعی کشور راهکارهای علمی ارائه شود. برای نیل به این هدف ضروری است تا بدنه دانشجویی با مفاهیم واقعی بازار آشنا شود و خویش را محدود به کتاب و جزوه نکند.
نمکی اظهار داشت: ما درحال تدوین نقشه راه صنعت هستیم و در این جهت جذب دانشگاهیان به بازار کار را در دستور کار قرار داده ایم. یکی دیگر از کارها اینست که مدیران بخش صنعت را با بدنه دانشجویی همراه نماییم.
دبیر پنجمین همایش انجمن مالی ایران با اشاره به چالش های ارزش گذاری یا اقتصاد هوشمند اظهار داشت: مشکلات کشور باید به صورت بنیادی حل شود که برگزاری جلسات و طرح پیشنهادات در محافل علمی می تواند بر مباحث مختلف چاره اندیشی کرد.
وی اشاره کرد: تمرکز بر توسعه سواد مالی بعنوان یکی از مهم ترین چارچوب های فکری مدیران جدید بازار سرمایه شامل سازمان بورس و اوراق بهادار و ارکان می تواند در ایجاد فضای عملیاتی حرفه ای تر برای بازار مؤثر باشد. شاید یکی از پیشنهادهای مؤثر برای راهبری این مفهوم تشکیل «شورای راهبری توسعه سواد مالی» تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار باشد؛ شورایی متشکل از نهادهای فعال در این امر، مشتمل بر بخش های دولتی و خصوصی و هم انجمن ها، مراکز غیردولتی و دانشگاه ها بعنوان یکی از مهم ترین حوزه های تأثیرگذار، جهت تدوین چارچوب های کلی برای توسعه و ارتقای دانش مالی در کشور.
ازاین رو گزارش، امروز در پنجمین همایش سالانه انجمن مالی ایران با حضور مدیران بازار سرمایه و اساتید مالی از اولین پیماش سواد مالی ایرانی ها رونمایی رسمی گشت.




منبع:

1402/11/30
09:37:32
5.0 / 5
374
تگهای خبر: ابزار , اقتصاد , بازار , توسعه
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه