مهم ترین ویژگی های عایق الاستومری

مهم ترین ویژگی های عایق الاستومری عایقكاری لوله های از این جهت اهمیت دارد كه موجب كاهش بسیار بالایی در مصرف انرژی می شود. امروزه بسیاری از لوله های ساختمانی را لوله های پلاستیكی تشكیل می دهد.


عایق الاستومری  یک عایق ایده آل برای کنترل یخ زدگی در لوله های زیر صفر است. عایق الاستومری  مانع از افزایش گرما و مشکلات تراکم در آب سرد می شود و همچنین مانع از دست دادن حرارت از آب گرم می شود. عایق الاستومری مورد استفاده در عایق بندی سیستم های مختلف است. 
• مقاومت بالای عایق الاستومری  در برابر شرایط جوی 180+ تا 20 - درجه ( عدم جاری شدن عایق الاستومری  در اثر حرارت های بالا و عدم ترک خوردن عایق الاستومری  در اثر سرمای زیر صفر درجه ) 
• مقاومت عایق الاستومری  در برابر اشعه uv خورشید 
• مقاومت عایق الاستومری  در برابر نزولات جوی برف و تگرگ 
• چسبندگی بالای  عایق الاستومری  به کلیه سطوح فلزی بتن، گالوانیزه، سنگی، چوبی، آسفالت، موزائیک و غیره 
• اجرا و نصب بسیار سریع و آسان عایق الاستومری 
• انعطاف پذیری بالا و مقاومت در برابر لرزش های ساختمان 
• دویت دار محیط زیست و غیر سمی 
• عدم جاری شدن عایق الاستومری  در اثر گرما 
• سادگی اجرا در ترمیم جزئی و یا کلی پشت بام های قدیمی که از عایق های رطوبتی سنتی استفاده نموده اند. 
• بهداشتی بودن عایق الاستومری  ، بدون آلودگی زیست محیطی، بدون بو و سبک 
• مقاومت بسیار بالای  عایق الاستومری  در برابر ضربه های احتمالی و پارگی نسبت به سایر محصولات مشابه 
• مطابق با آخرین تکنولوژی روز آمریکا و اروپا در زمینه عایق حرارتی ساختمان 
• جلوگیری از پوسیده شدن سقف های شیروانی، سوله ها، مرغداری ها و کارخانجات با عایق الاستومری  

عایق‌کاری با عایق الاستومری ، صرفه جویی در وقت و هزینه

صرفه جویی در انرژی صرفه جویی اقتصادی است و به علاوه باعث میشود آسیب کمتری به محیط زیست وارد شود. بهترین و کاراترین روش صرفه جویی انرژی عایقکاری و به ویژه عایقکاری لوله هاست. عایقکاری لوله های از این جهت اهمیت دارد که موجب کاهش بسیار بالایی در مصرف انرژی می شود. امروزه بسیاری از لوله های ساختمانی را لوله های پلاستیکی تشکیل می دهد. از آنجا که پلاستیک انتقال حرارتی کمتری نسبت به فلزات دارد، این باور رایج است که لوله های پلاستیکی نیازی به عایقکاری ندارد. با این حال تحقیقات نشان داده است که استفاده از روکش عایق بر روی لوله های پلاستیکی تا 75% کاهش هدر رفت گرما را ایجاد میکند.

 

عایق الاستومری ، تکنولوژی برتر در عایق‌کاری

سیر تکامل و پیشرفت عایق های الاستومری سلول بسته که از ابتدای 1950 شروع شد، تاثیر چشمگیری بر صنعت عایق گذاشت. مهمترین دلیل این تاثیر مقاومت رطوبتی بالای این عایقهاست که در نتیجه سلول بسته بودن آنها حاصل میگردد. سلول بسته بودن عایق های الاستومری سبب میشود که میلیون ها مانع کوچک در برابر مهاجرت وجود داشته باشد. این ویژگی علاوه بر مقاومت رطوبتی بالا، پایداری و مقاومت حرارتی بالا را نیز به همرا دارد. از آنجا که مایعات قدرت انتقال حرارتی بالایی دارند، اگر عایقی مرطوب و خیس باشد، مقاومت حرارتی ناچیزی خواهد داشت. این موضوع نشان میدهد که چگونه سلول بسته بودن عایق الاستومری   و مقاومت آب در برابر نفوذ رطوبت سبب بالا رفتن مقاومت حرارتی آن میگردد. عایق الاستومری در دهه 1950 توسعه یافت. به کارگیری عایقهای الاستومری و دیگر مواد پایه پلیمری نشان دهنده گذر صنعت از استفاده از مواد طبیعی به استفاده از مواد مصنوعی و شیمیایی است. استفاده از عایق الاستومری   به سرعت رشد کرد و دلیل آن به طور عمده ناشی از عدم نیاز آن به استفاده از محافظهای رطوبتی برای جلوگیری از انتقال رطوبتی بود. از عایق های الاستومری به صورت گسترده در عایقکاری لوله ها و در تهویه مطبوع استفاده میشده است. نصب آسان، کیفیت بالا و عملکرد مطلوب عایق الاستومری   آن را جایگزین عایق های سنتی نمود.
 

فرآیند تولید عایق الاستومری  

سه عنصر اصلی مورد استفاده در تولید عایق الاستومری   شامل مخلوط لاستیک مصنوعی و به طورر رایج نیتریل بوتادی ان رابر (NBR) و/یا اتیلن پروپیلن-دی ان مونومر (EPDM) ، پلی وینیل کلراید (PVC) و یک عامل فومی کننده شیمیایی است. این مواد در دسته های 500 پوندی یا بیشتر در میکسرها مخلوزط میشوند. سپس دستگاه اکسترودر مخلوط را به شکل خاص مورد نظر (لوله ای یا رولی) در میاورد. در مرحله بعد این پروفیل تا دمای مشخصی حرارت میبیند که سبب میشود عامل فومی کننده از حالت جامده به حالت گاز در بیاید و هزاران حباب هوای کوچک تشکیل شود. برای اطمینان از سالم ماندن این حبابها و نترکیدنشان باید عمل سرد کردن به آرامی صورت گیرد. در نهایت عایق الاستومری   به اندازه های دلخواه بریده شده و برای حمل و نقل بسته بندی میشود.

 

استفاده های رایج از عایق الاستومری

عایق الاستومری سلول بسته از 1954 به خوبی برای عایقکاری لوله ها به کار گرفته شده است. از آنجا که عایق های الاستومری را میتوان در رنج گسترده ای از شکل ها و ضخامتهای مختلف تولید کرد، از آنها میتوان در عایقکاری انواع تجهیزات و لوله های ساختمانی و چیلرهای بزرگ استفاده نمود. عایق های الاستومری همه استانداردهای لازم در مورد عدم آتش گیری، عایق صدا و استاندارد کارایی را داراست و برای عایقکاری لوله های آب گرم و سرد، سیستهای داکت داخلی و خارجی ، چیلرها ، تاسیسات خورشیدی و سیستم های مکانیکی در صنعت و نیروی دریایی استفاده شده است. همانطور که اشاره شده یکی از کاربردهای رایج عایق های الاستومری در کشتی ها و نیروی دریایی است. مزایای محصولاتی که قابلیت به کارگیری روی کشتی رادارند شامل موارد زیر است: فرمول بدون هالوژن عاری از کلر ، بروم و پی وی سی تراکم دود کاهش یافته در صورت احتراق عدم وجود گازهای اسیدی و مخرب در هنگام احتراق VOC کم ، بدون فیبر ، عاری از فرمادهید عدم نیاز به ترموستات بخار اضافی به دلیل مقاومت رطوبتی عایق الاستومری  

 

پیشرفتهای اخیر صنعت عایق الاستومری  

در طول سالها صنعت عایق الاستومری   پیشرفت زیادی داشته و باعث شده که عایق های الاستومری برای کاربردهای ویژه ای مطلوب شود. این پیشرفت ها شامل موارد زیر است: عایق الاستومری   بدون هالوژن برای استفاده با فولاد ضد زنگ در دمای بالا (بالاتر از 250 درجه فارنهایت) عایق های الاستومری پایدار در دمای بالاتر از 300 درجه فارنهایت امکان تولید رنگهای مختلف از جمله سفید (که سبب میشود در وقت و هزینه ای که برای رنگ کردن آن در استفاده های داخلی مصرف میشد، صرفه جویی شود.) تولید محصولات پوشش دار (که در هنگام استفاده عایق در محیطهای بیرونی سبب مقاومت بیشتر آنها در برابر UV و شرایط آب و هوایی میشود.)

 

مزایای عایق الاستومری   بر عایق های سنتی

عایق الاستومری   از فوم های الاستومریک با مواد سلول بسته انعطاف پذیر نیتریل بوتادین رابر(NBR) و یا اتیلن پروپیلن دی ان مونومر رابر(EPDM) ساخته می شوند. عایق الاستومری   با توجه به قابلیت های فنی بسیار خوبی که در آن مشاهده می شود، بهترین گزینه برای استفاده در سیستم های حرارتی و برودتی، تاسیسات تهویه مطبوع، صنایع سرمایشی، صنایع پتروشیمی و نفت و گاز در محدوده دمایی200+ و 105- است. علاوه بر آن عایق الاستومری   می تواند برای استفاده های کاربردی دیگری در صنعت ساختمان، صنعت خودروسازی، ماشین آلات صنعتی و صنایع پتروشیمی به کار گرفته شود. به دلیل امکان نصب آسان عایق الاستومری   امروزه حتی در خانه ها برای لوله ها و ژنراتورها از عایق الاستومری   استفاده می شود. برخی از معایبی که در انواع عایق های سنتی مشاهده می شود، این عایق ها را از فهرست انتخاب ما برای خریداری انواع عایق حذف می کند. یکی از مهم ترین معایبی که در عایق های سنتی به صورت معمول مشاهده می شود، کارایی پایین عایق های سنتی در دماهای بالاست. برخی از انواع عایق های سنتی قابلیت کنترل دما را ندارند و امکان شعلع ور شدن در آن ها وجود دارد. این گروه از عایق های سنتی در صورت آتش سوزی گازهای سمی مضر و غبار از خود تولید نموده و گرد زدا هستند. عایق الاستومری   به دلیل غیر سمی بودن، مناسب ترین گزینه برای حفظ سلامت انسان و محیط زیست محسوب می شود. علاوه بر آن انعطاف پذیر بودن عایق الاستومری   به دلیل خاصیت فوم های الاستومریک در آن ها، قابلیت مقاومت در برابر فشار و ضربه ،حرارت و سرما و مهم تر از آن رطوبت و گرد و غبار، عایق الاستومری   را با فاصله به عنوان انتخاب اول بسیاری از صاحبان صنایع برای تجهیز سیستم های قرار داده است.

 

ساختار عایق الاستومری صوتی

عایق‌ الاستومری صوتی، در واقع فوم‌های پلاستیکی با ساختار سلول بسته هستند که پایداری و مقاومت بسیار بالایی در برابر امواج صوتی دارند و این موضوع سبب می‌شود که به عنوان عایق الاستومری صوتی مناسب، عایق‌های صوتی سنتی را تحت الشعاع قرار دهد. عایق الاستومری صوتی به صورت پشت چسبدار نیز تولید می‌گردد که این امر سبب می‌گردد که در نصب و اجرای پروژه عایق‌کاری، سرعت عمل افزایش یابد و عایقکاری راحت تر انجام گیرد.

عایق الاستومری صوتی ساده و موجدار
از عایق الاستومری صوتی برای کم کردن انتقال صدا به داخل و خارج از طریق سقف و کف و دیوار ها و ....در ساختمان های مسکونی و تجاری و صنعتی استفاده میشود. در عایق الاستومری صوتی به خاطر سطح موجدار و نوع سلول های آن ، تاثیر به سزایی در کم کردن صدا های مزاحم و آزار دهنده دارد از ورود و خروج صدا به داخل و خارج از محیط داخلی جلوگیری می کند.

عایق الاستومری صوتی در 4 مدل طراحی و ساخته می شوند :
1- عایق الاستومری صوتی ساده 
2- عایق الاستومری صوتی موجدار 
3- عایق الاستومری صوتی ساده پشت چسب دار
4- عایق الاستومری صوتی موجدار پشت چسب دار

 

عایق الاستومری لوله‌ای، از انواع پرکاربرد عایق الاستومری

عایق الاستومری لوله ای برای پوشش و عایقکاری لوله ها، کانالها، مخازن و تجهیزات در محیطهای تجاری، صنعتی و نیز مسکونی کاربرد دارد و سبب کاهش اتلاف انرژی و انتقال حرارت میگردد. عایقکاری در منازل مسکونی با استفاده از عایق الاستومری لوله ای و عایق الاستومری رولی عموماً در دیوارهای بیرونی و سقفها و کف زمین و لوله ها که با هوای بیرون در ارتباط است استفاده می شود. کاربرد عایق الاستومری لوله ای  در لوله ها باعث می گردد که دمای لوله های منزل مسکونی تا حد زیادی ثابت بماند و مانع نفوذ رطوبت نیز میگردد. عایق الاستومری لوله ای  از مواد سلول بسته ای تولید شده است که پروپیلن، اتیلن و داین نام دارد. مهم ترین خاصیت این مواد در ساختار عایق الاستومری لوله ای این است که کاملا غیر سمی هستند. به همین دلیل می توان عایق الاستومری لوله ای و در کل عایق الاستومری لوله ایا را ، عایق دوست دار محیط زیست نامید. چراکه در صورت آتش سوزی عایق الاستومری مواد سمی و همچنین گردو غبار تولید نمی کند و دوستدار انسان محیط زیست است. نمونه های متفاوتی از عایق الاستومری  در انواع عایق الاستومری رولی،  عایق الاستومری صفحه ای و عایق الاستومری لوله ای تولید شده است.
 همانطور که گفته شد، عایق الاستومری لوله ای از پلی اورتان ساخته می شود. به همین دلیل از قابلیت انعطاف پذیری بسار بالایی برخوردار است و به خاطر همین ویژگی می تواند به فرم های مختلف تغییر شکل دهد. عایق الاستومری لوله ای در برابر حرارت بسیار مقاوم است و ساختار سلول بسته این نوع از عایق با نام عایق الاستومری لوله ای به گونه ای است که در برابر حرارت آب نمی شود. سرما و یخ زدگی را مانع می شود و به لوله ها آسیب نمی رسد. عایق الاستومری شرکت ایزیدم در انواع عایق الاستومری لوله ای، عایق الاستومری ساده، عایق الاستومری صوتی، عایق الاستومری با روکش آلومینیومی ارائه شده است.
برخی از ویژگی های مهم عایق الاستومری لوله ای این نوع از عایق را در گروه انتخاب اول مردم برای عایق بندی سیستم های سرمایشی و گرمایشی برای لوله ها قرار داده است. وزن بسیار کم عایق الاستومری لوله ای و به دنبال آن نصب آسان و ساده عایق الاستومری لوله ای، غیر قابل اشتعال بودن عایق الاستومری لوله ای و مقاومت بالای آن در برابر حرارت و مقاومت فوق العاده در برابر بخار آب بخشی از ویژگی های مثبت و کارآمد عایق الاستومری لوله ای است.

 

عایق الاستومری رولی، بهترین عایق حرارتی

عایق الاستومری رولی ساختار سلولی بسته ایی دارد و از آن برای عایق حرارتی و برودتی در صنایع مختلف به شکل وسیعی استفاده میشود.
مناسب ترین گزینه برای جایگزین کردن عایق قدیمی مثل پشم شیشه، عایق الاستومری رولی می باشد. زیرا که عایق الاستومری رولی به آسانی نصب می شود و در ضخامت های متنوع عرضه می شود و از آن میتوان هم در فضای داخلی و هم خارجی استفاده کرد. درکل عایق الاستومری رولی عملکرد گسترده تری را به نسبت عایق های قدیمی فراهم میکند.

عایق الاستومری رولی که شامل پوسته ای محکم است، در برابر آسیب و پارگی ، ضربه های سنگین و شرایط آب و هوایی سخت  بسیارمنعطف می باشد.

عایق الاستومری رولی در مدل های مختلفی عرضه میشود که شامل :
1- عایق الاستومری رولی ساده
2- عایق الاستومری رولی با روکش آلومینیوم
3- عایق الاستومری رولی ساده پشت چسبدار
4- عایق الاستومری رولی صوتی موجدار آکوستیک
5- عایق الاستومری رولی با روکش آلومینیوم (پشت چسب‌دار)
6- عایق الاستومری رولی با روکش پروتکت بلک
7- عایق الاستومری رولی بدون هالوژن بر اساس شرایط جوی موجود از ضخامت های متفاوت برای سطح های خارجی مثل مخزن ها ، لوله ها ، کانال کشی ها و ... استفاده می کنند.

عایق الاستومری ساده باعث می شود که انرژی کمتری هدر برود.
از عایق الاستومری ساده در نوع لوله ای بیشتر برای عایق کردن لوله ها در سیستم های تاسیساتی و در فضای داخلی کاربرد دارد و گزینه عالی برای ایزوله کردن لوله هایی است که قطر زیادی دارند.

عایق الاستومری ساده در واقع متشکل از مواد سلولی در مواد پلیمری هستند که بسته به گروهی که عایق الاستومری به آن تعلق دارد ، می‌تواند شامل پلی وینیل کلراید (PVC) ، نیتریل بوتادین رابر(Nitrile Butadiene Rubber -NBR) و یا اتیلین پروپیلن دیان مونومر رابر (Ethylene Propylene Diene Monomer - EPDM)باشد. عایق الاستومری ساده فارغ از ماده سازنده می‌تواند به شکل روکش دار یا بدون پوشش از جنس آلومینیوم عرضه شود که در صورت بدون روکش بودن محصول به آن عایق الاستومری ساده گویند. در برخی موارد به دلیل اینکه محل عایقکاری در فضای بسته است و خطرات ضربات فیزیکی و یا ناملایمتی‌های آب و هوایی وجود ندارد ، استفاده از نوع بدون پوشش عایق الاستومری یعنی عایق الاستومری ساده ارجح شناخته می شود.

عایق الاستومری ساده جدیدترین تکنولوژی را در زمینه عایقکاری دارا می‌باشد. این عایق‌ها با دارا بودن مقاومت فیزیکی و مکانیکی بالا و هم‌چنین نفوذ رطوبت پایین ، تحولی را در عرصه عایقکاری ایجاد کرده‌اند و سبب شدن عایق‌های قدیمی که مشکلات زیست محیطی فراوانی را به همراه داشت ، از بازار رقابت تا حد زیادی خارج شوند. در مواقعی که هدف عایقکاری لوله و تاسیسات سازه است ، می‌توان از عایق الاستومری ساده لوله‌ای برای پوشش و عایقکاری آن‌ها بهره برد. این امر به سرعت و سهولت کار کمک شایان توجهی می‌کند.
اگر عایق الاستومری مورد استفاده دارای پوشش نباشد ، به آن عایق الاستومری ساده گویند. معمولاً از عایق الاستومری ساده در محیط های بسته استفاده می‌شود. چراکه این نوع عایق‌ها نسبت به عایق الاستومری روکش دار دارای مقاومت کمتری در برابر ضربات فیزیکی و فشارهای مکانیکی هستند. با این حال در فضای داخلی و مسقف که امکان به وجود آمدن آسیب های فیزیکی به عایق‌ها کمتر است ، استفاده از عایق الاستومری ساده از لحاظ اقتصادی توجیه بیشتری دارد.

1398/05/24
10:20:55
5.0 / 5
4847
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه