مهر خبر می دهد؛

آخر ضرب الاجل برای اعلام نرخ كالاهای وارداتی با دلار ۴۲۰۰تومانی

آخر ضرب الاجل برای اعلام نرخ كالاهای وارداتی با دلار ۴۲۰۰تومانی نیو باكس: بر مبنای اطلاعیه سازمان حمایت، دریافت كنندگان ارز دولتی باید تا ۱۷تیر، قیمت كالاهای وارداتی را به صورت خوداظهاری اعلام كنند، اما هیچ واردكننده ای تابحال حاضر به افشای قیمت نشده است.


به گزارش نیو باكس به نقل از مهر، ارائه ارز دولتی با نرخ ۴۲۰۰ تومانی به واردات كالاها، چند روزی است كه دردسرساز شده است؛ به خصوص برای آن دسته از واردكنندگانی كه دلارهای دولتی را دریافت و كالا وارد كرده اند؛ ولی قیمت گذاری آنها با نرخ دلار غیررسمی بوده است. در واقع، پس از انتشار فهرست دریافت كنندگان ارز دولتی، مشخص شد كه خیلی از واردكنندگانی كه اجناس خویش را در بازار، با افزایش قیمت های چند برابری به فروش رسانده اند، از دولت برای واردات كالاهای خود، ارز دریافت كرده اند.بعد از واكنش هایی كه به فهرست های انتشار یافته، در فضای مجازی شكل گرفت، سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان وارد عمل شد و با صدور اطلاعیه ای، مهلت یك هفته ای برای واردكنندگانی در نظر گرفت كه ارز دولتی دریافت كرده اند تا وارد سامانه ۱۲۴.ir شده و قیمت كالاهای خویش را كه برای مصرف كنندگان در بازار و فروشگاههای خود اعمال می كنند، به صورت رسمی اعلام كنند
در اطلاعیه سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان اعلام شده بود كه افرادی كه طبق لیست بانك مركزی ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته اند، یك هفته مهلت دارند نسبت به عرضه لیست قیمت مورد عمل برای مصرف كننده بر مبنای ضوابط جهت درج در سامانه ۱۲۴ اقدام نمایند.
در این اطلاعیه تصریح شده بود: «پیرو اطلاعیه سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان در مورد اطلاع رسانی لزوم درج قیمت عرضه كنندگان بهره مند از نرخ ارز رسمی در سامانه ir.۱۲۴، افراد حقیقی و حقوقی مورد نظر مكلف هستند حداكثر تا ۱۷ تیرماه، نسبت به عرضه لیست قیمت موردعمل، بر مبنای ضوابط مذكور به سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان جهت درج در سامانه ir.۱۲۴ اقدام نمایند.بدیهی است مسئولیت مغایرت قیمت های مورد عمل برعهده اشخاص حقیقی و حقوقی ذی ربط بوده و هرگونه استنكاف از درج قیمت و عرضه كالا و خدمات با نرخ های غیرمتعارف در اسرع وقت رسیدگی و اعمال قانون خواهد شد«.

در اطلاعیه سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان اعلام شده بود كه افرادی كه طبق لیست بانك مركزی ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته اند، یك هفته مهلت دارند نسبت به عرضه لیست قیمت مورد عمل برای مصرف كننده بر مبنای ضوابط جهت درج در سامانه ۱۲۴ اقدام نمایند.
در این اطلاعیه تصریح شده بود: «پیرو اطلاعیه سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان در مورد اطلاع رسانی لزوم درج قیمت عرضه كنندگان بهره مند از نرخ ارز رسمی در سامانه ir.۱۲۴، افراد حقیقی و حقوقی مورد نظر مكلف هستند حداكثر تا ۱۷ تیرماه، نسبت به عرضه لیست قیمت موردعمل، بر مبنای ضوابط مذكور به سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان جهت درج در سامانه ir.۱۲۴ اقدام نمایند.بدیهی است مسئولیت مغایرت قیمت های مورد عمل برعهده اشخاص حقیقی و حقوقی ذی ربط بوده و هرگونه استنكاف از درج قیمت و عرضه كالا و خدمات با نرخ های غیرمتعارف در اسرع وقت رسیدگی و اعمال قانون خواهد شد«
اما اكنون با گذشت یك هفته از زمان صدور این اطلاعیه، رجوع خبرنگار مهر به سایت سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان نشان داده است كه حتی قیمت یك كالا هم در هیچ یك از زیرگروههای كالایی به ثبت نرسیده است. در این میان تنها بعضی از انواع لبنیات یا شوینده ها نسبت به درج قیمت خود آن هم در اردیبهشت ماه امسال اقدام نموده اند.

از سوی دیگر، سازمان تعزیرات حكومتی بعنوان یك نهاد اجرایی در برخورد با متخلفان در بازارهای مختلف، اعلام می كند كه به علت عدم ثبت نرخ كالاهای وارداتی با دلار ۴۲۰۰ تومانی در سامانه مربوط به سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان، در یك بلاتكلیفی برای برخورد با متخلفان به سر می برد و منتظر آن است كه به صورت رسمی، نرخ كالاها از جانب سازمان حمایت اعلام گردد تا بتواند وارد بازار شده و با متخلفان و قیمت شكنان مقابله كند.
در این میان، محمود نوابی، رئیس سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان هم اظهار داشت: سازمان حمایت به واردكنندگان كالا اعلام نموده تا آنهایی كه دلار ۴۲۰۰ تومانی دریافت كرده اند، مطابق خوداظهاری، كالاهای خویش را بر اساس ضوابط عمومی قیمت گذاری اعلام كنند. البته به خوداظهاری آنها اكتفا نكرده و اگر قیمت كالایی بر اساس محاسبات ما قیمت بی ربط غیرمتعارفی بود، تلاش می نماییم در كوتاه ترین زمان، از بانك مركزی هم این مورد را پیگیری نماییم. بازرسان ما هم در سطح استان ها این مورد را رصد می كنند كه كالا به قیمت مناسب ارائه شود.
وی همینطور تصریح كرد كه هر واردكننده ای ارز دولتی گرفته، باید پاسخگوی واردات كالای خود باشد؛ در غیر این صورت از دو تا پنج برابر بعنوان قاچاق ارز، جریمه خواهد شد. همانطور كه در قانون تعزیرات عنوان شده كه اگر واردكننده ای ارز بگیرد و كالا وارد نكند، جریمه می گردد.
معاون وزیر صنعت با بیان این كه ما در یك تحریم اقتصادی قرار گرفته ایم، اظهار نمود: ما نمی گوییم گرانی تقصیر مردم است، اما می گوییم آنها به خدمت گزاران خود كمك كنند. بدین ترتیب كه در صورتیكه در حقشان اجحاف می گردد و با گرانی مواجه می شوند با سامانه ۱۲۴ سازمان كه از سال ۱۳۷۳ دایر است و سامانه ۱۳۵ تعزیرات كه در جهت هم افزایی در رسیدگی به امور مردم است، تماس بگیرند و تقاضای رسیدگی داشته باشند تا ما بتوانیم آن را بررسی نماییم.
اكنون، مردم در این شرایط از سازمان های نظارتی درخواست دارند تا بیش از هر زمان دیگری، دقت در نحوه قیمت گذاری كالا و خدمات را زیر چتر نظارتی خود قرار دهند و شرایط را برای حفظ حقوق مردم بیش از هر زمانی دیگری، فراهم نمایند. این در شرایطی است كه تماس با مسئولان سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان برای پاسخگویی به آخرین وضعیت ثبت قیمت كالاهای وارداتی كه با دلار ۴۲۰۰ تومانی وارد كشور شده اند، تا كنون به نتیجه ای نرسیده است.

1397/04/20
15:31:21
5.0 / 5
4920
تگهای خبر: بازار , بانك , تولید , خدمات
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه