معرفی بسته بندی حبابی

معرفی بسته بندی حبابی نیو باكس: در صنایع دارویی جهت بسته بندی حبابی به فیلم های محافظ و بازدارنده (Barrier) احتیاج می باشد كه دارو را از رطوبت، اكسیژن و نور محافظت كند.


فیلم‌های بازدارنده Barrier و فوق بازدارندهHigh Barrier برای بسته‌بندی‌های حبابی (Blister) در صنایع دارویی
 
در صنایع دارویی برای انجام بسته‌بندی‌های حبابی به فیلم‌های محافظ و بازدارنده (Barrier) احتیاج داشته كه دارو را از رطوبت، اكسیژن و نور محافظت نماید. استفاده از این فیلم‌ها به خصوص فیلم‌های فوق بازدارنده در بسته‌بندی حبابی در صنایع دارویی رو به رشد بوده و داروهای خاص به بسته‌بندی با قدرت مراقبت بیشتری نیاز دارند.
 
بسته‌بندی‌های حبابی دارویی بازاری رو به رشد:
 
آن گونه كه پیش‌بینی می‌شود بسته‌بندی حبابی در آمریكا با رشد سریع و خوبی همراه بوده و از ۷/۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۹ به ۵/۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۱ خواهد رسید و به‌خاطر این نكته است كه بسته‌بندی حبابی گزینه‌ای خوب برای بسته‌بندی داروهای جامد با مصرف خوراكی یكبار مصرف بوده و این بسته‌بندی در بیمارستان‌ها به كمك بیماران آمده، در گذشته در آمریكا بیشتر داروها در بطری به فروش می‌رسید ولی امروزه بسته‌بندی‌های حبابی سهم عمده بازار دارویی را به خود اختصاص داده است و در اروپا این میزان از ۹/۱ میلیارد دلاردر سال ۲۰۰۶ به ۶/۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۱ خواهد رسید.
 
فیلم‌های بازدارنده چون فویل‌های آلومینیوم PCTFE/Coc و PP و PVDC.PVC/PCTEE و یا COC/PP یا PVC/PVPC اشاره كرد.
 
سرعت تبادل هوا و بخار آب از لایه فیلم‌ها اندازه‌گیری شده است. عملكرد بازدارندگی به خواص ذاتی و به شكل حباب و نیز كیفیت حالت دادن تحت دما بستگی دارد. هرچه فیلم به تبادل هوا و بخار مقاوم‌تر باشد قیمت آن نیز بیشتر است.
 
فویل آلومینیوم سرد شكل داده شده در واقع یك لایه بازدارنده صددرصد می‌باشد كه كاربر خاصی دارد.
 
در بسته‌بندی دارو زمانی كه مقاومت دو برابر له‌شدگی بیشتر موردنظر باشد بسته‌بندی حبابی و استفاده از فیلم‌های بكار رفته در این روش به ورق‌های آلومینیومی ترجیح داده می‌شود. در مقایسه با استفاده از بسته‌بندی حبابی برای بسته‌بندی دارویی فیلم‌های آلومینیومی گران‌تر بوده و در هنگام ایجاد تغییرات در خط تولید نیز با هزینه بیشتر همراه است.
 
فیلم PCTFE :
 
فیلم PCTFE بیشترین كاربرد را در بسته‌بندی حبابی داشته، شركت Aclar به عنوان تولید كننده عمده این فیلم در اروپا بوده و در سال ۲۰۱۰ سعی دارد حدود ۲۰ درصد تولیدات خود را افزایش داده تا بتواند تقاضای رو به رشد برای این فیلم بازدارنده خوب در برابر هوا و رطوبت را تأمین نماید. فیلم PCTFE می‌تواند با فیلم‌هایی چون HPET و PP و PETG یا در ساختاری سه گانه با نایلون تركیب و به صورت یك فیلم چند لایه استفاده شود.
 
فیلم‌های پلاستیكی مانند پلی ایتلن (PET) پلی‌پروپیلن (PP)، پی وی سی (PVC) و پلی استایرن (PS) نیز می‌توانند با حرارت به راحتی شكل بگیرند.
 
پلی وینیلكراید P.V.C از جمله پلیمر‌های بسیار رایج می‌باشد، اتصال حرارتی حباب‌های بسته‌بندی شده از این نوع پلیمر به مقوا بسیار مناسب می‌باشد. با افزودن مواد نرم‌كننده و سایر مواد افزودنی نیز می‌توان قابلیت این نوع پلاستیك را تغییر داد. P.V.C دارای شفافیت عالی بوده و قابلیت شكل‌دهی وترموفرم آن بالا می‌باشد.
 
در بسته‌بندی حبابی شفافیت فیلم بسیار حائز اهمیت می‌باشد. چون باید محصول به طور كامل در آن دیده شود و مطالعات نشان داده هرچه بسته‌بندی شفاف باشد و مشتری قبل از خرید از جزئیات محتوای كالایی كه تصمیم به خرید دارد آگاه‌تر شود میزان فروش آن كالا بیشتر خواهد بود.
 
البته در بسته‌بندی دارویی این موضوع فرق می‌كند و بیشتر فیلم‌های كدر اولویت داشته و شركت‌های داروسازی از این گونه فیلم‌ها جهت بسته‌بندی دارو بیشتر استفاده می‌كنند.
 
پلی وینیلدین كلراید (PVPC) اغلب با پوشش پلی‌وینیل كلراید (PVC) استفاده می‌گردد كه مصرف آن در بسته‌بندی كارتنی برای داروهای حساس رطوبت و گازها كاربرد دارد. این فیلم در برابر نور سریعاً به زردی می‌زند و یك فیلم بسیار خوب و بازدارنده و مقاوم در برابر نفوذ رطوبت و هوا بوده و در بسته‌بندی حبابی بسیار كاربرد دارد.
 
فیلم پلی استایرن (PS) شفافیت بسیار بالایی دارد ولی نسبت به خط، خش و ضربه حساس است. قابلیت شكل‌گیری پلی استایرن عالی می‌باشد و در صورت نیاز به شفافیت بالا ممكن است به صورت ارنیت شده (OPS) استفاده شود.
 
پلی پروپیلن (PP) نسبتاً شفاف می‌باشد. مشكل پلی پروپیلن دمای بسیار حساس و بالای ترموفرم است كه باید به دقت و توسط دستگاه دقیق انجام شود.
 
مشكل فیلم‌های PP این است كه سپس از اتصال روی مقوا ایجاد موج و پیچ‌دار شده و كیفیت را پایین می‌آورد. سایر پلیمرها نیز در بسته‌بندی حبابی ممكن است استفاده شوند، در بسته‌بندی دارو نظیر بسته‌بندی قرص و كپسول ممكن است شفافیت فیلم پلاستیكی چندان مهم نباشد و یا در بسته‌بندی داروهایی كه به نور حساس هستند اصولاً باید از فیلم پلاستیكی مات یا رنگی استفاده نمود. از جمله فیلم‌های چند لایه و به صورت كوپلیمر می‌توان به سیكلو اولفین (COC) كه برای دارو و لوازم بهداشتی كاربرد دارد اشاره نمود.
 
تركیب‌های خاصی از مواد نیز برای تولید بسته‌بندی حبابی وجود داشته و در كاربردهای محدود و ویژه استفاده می‌شود، مانند OPA، ALU و PVC (پلی آمید اورینت‌شده/ فویل آلومینیومی پلی و نیل كلراید)  كه از سه لایه پلی آمید اورنیت‌شده، آلومینیوم و پی-وی-سی می‌باشد و در شكل‌دهی سرد استفاده می‌شود كه از جمله مواد صددرصد نفوذ ناپذیر است.
 
1396/04/21
20:09:59
5.0 / 5
6040
تگهای خبر: بسته بندی , موادغذایی
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه